Trillingsmetingen met het VIB-systeem van Hosokawa Alpine

Compact en draadloos totaalpakket voor trillingsmeting

Of het nu gaat om monsteranalyse, regelmatige controles of onderhoudstaken, met het Alpine VIB-systeem kunt u de bedrijfsstatus van uw machine te allen tijde bewaken. Dankzij het innovatieve meetsysteem kunt u trillingsmetingen op uw machine eenvoudig uitvoeren zonder een externe dienstverlener te hoeven inschakelen. Hierdoor kunt u noodzakelijke onderhoudstaken in een vroeg stadium identificeren, waardoor u de onderhoudsintervallen kunt verlengen en de stilstandtijd effectief kunt verminderen.

Meten is weten: alle voordelen in één oogopslag

Dit complete pakket, perfect samengesteld en inclusief software en hardware, is exclusief verkrijgbaar bij Hosokawa Alpine. Dit betekent dat trillingsmetingen in de toekomst flexibel en draadloos door onze klanten zelf kunnen worden uitgevoerd, waardoor de productiviteit van de installaties op lange termijn stijgt.

Le système Alpine VIB, un ensemble complet pour mesurer les vibrations

De meting gebeurt draadloos en de resultaten kunnen worden afgelezen op een tablet. De machinecondities kunnen zo individueel worden gecontroleerd, beoordeeld en geregistreerd. Schade en uitval van het systeem worden zo voorkomen.

De installatie van het Alpine VIB-systeem is eenvoudig en flexibel, het is onmiddellijk klaar voor gebruik en een training is niet nodig. De batterijgevoede sensor kan op alle machines worden gemonteerd, zowel magnetisch als met een schroefverbinding. De gegevensoverdracht tussen de sensor en de tablet verloopt via WLAN. Op deze manier visualiseert en registreert de Alpine VIB-software de gemeten trillingswaarden.

De meetcurven voor de trillingsanalyse worden bepaald op basis van de ruwe gegevens en direct weergegeven (volgens DIN ISO 10816-3). Meetrapporten kunnen zonder problemen worden gegenereerd: minimum- en maximumwaarden uit de grafische documenten, maar ook variaties in de tijd en nog veel meer. Het Alpine VIB-systeem garandeert precieze meetresultaten op een intelligente en flexibele manier.

Voordelen VIB-systeem

 • Compact, compleet pakket voor trillingsmetingen op alle machines (ongeacht de fabrikant)
 • Draadloos meten via tablet
 • Individuele controle, analyse en registratie van de machineconditie
 • Alarmfunctie voor het voorkomen van schade en minimale stilstand
 • Hoogwaardige referentiemeting na onderhoud
 • Flexibel - geen permanente installatie nodig
 • Klaar voor gebruik, geen training nodig

Technische specificaties

 • Trillingsanalyse en trillingssterktegrafieken, conform DIN ISO 10816-3
 • Meetbereik trillingssnelheid 0 - 25 mm/s
 • Trillingsfrequentiebereik 1 - 1000 Hz
 • 3D meten met x-, y- of z-as selectie

Meer informatie

Wilt u meer weten, download dan de brochure (Engels) of neem direct contact met ons op.

Download brochure

 

Contactformulier