NIEUWS

De kracht van samenwerking en specialisatie

Het leveren van complete processen voor malen, classificeren, mengen, drogen, agglomereren en compacteren van droge stoffen is de specialiteit van de Hosokawa Micron Group, een gerenommeerde handelsnaam in de branche als het om state-of-the-art technologie en toonaangevende kwaliteit gaat. Niet voor niets is Hosokawa al jaren marktleider in diverse segmenten.

Het rijke verleden van de Hosokawa Micron Groep waar klanten op terug kunnen vallen is ontstaan door de samenvoeging van diverse leveranciers van poederverwerkende technologieën. Met meer dan 1600 medewerkers is de Hosokawa Groep een toonaangevend bedrijf in de poederverwerkende industrie.

Competence Centers

Specialisatie heeft geresulteerd in de totstandkoming van een zevental Competence Centres, verspreid over Europa, Azië en Noord-Amerika. Dit zijn dé locaties van waaruit wereldwijd technologie voor een basisproces beheerd en verfijnd wordt. Onmisbare product- en applicatietesten worden hier uitgevoerd. Hosokawa Micron B.V. in Doetinchem is één van de Competence Centres, en heeft zich binnen de Hosokawa Groep gespecialiseerd in apparatuur voor mengen, drogen en agglomereren op het hoogste niveau. Door het brede aanbod van technologieën op het gebied van poederverwerking heeft het bedrijf zijn klanten veel te bieden.

Innovatie als uitgangspunt

Hosokawa Micron is van mening dat innovatie en ervaring leiden tot hoogwaardige oplossingen. Klanten kunnen tevens rekenen op een breed productprogramma, waardoor het maken van een meer onafhankelijke proces keuze wordt gegarandeerd. Uitgangspunt daarbij is dat altijd toepassing van de meest energie- en kosten efficiënte technologie is gewaarborgd en de uiteindelijke uitvoering ervan leidt tot minimale bedrijfs- en onderhoudskosten.

Voorbeelden zijn de recent geïntroduceerde PicoLine laboratoriumapparatuur voor malen, classificeren, mengen zowel batchgewijs als continu ... op gram-niveau! De unieke basis is een universeel platform met utilities en besturing waarop, eenmaal aangeschaft, diverse procesapparatuur gemonteerd kan worden. Een ander voorbeeld is de introductie van de Vitomix lintschroefmenger.

Vitomix lintschroefmenger

De SugarPlex is een maalsysteem waarin specifiek voor het marktsegment suiker / zoetstoffen een compacte molen ontwikkeld is.

Active Freeze Drying is een vriesdroogtechnologie waarbij de diverse processtappen die normaliter noodzakelijk zijn om een poeder te maken aanzienlijk worden vereenvoudigd tot één afgesloten (contained) proces, in veel gevallen met een hogere productkwaliteit ten opzichte van de conventionele tray drogers.

De Alpine luchtstraalzeef is al tientallen jaren de standaard in vele industrieën voor deeltjesgrootte-analyse en ontstoffing. Kenmerkend voor deze luchtstraalzeef zijn intuïtief bedieningsgemak, betrouwbare resultaten en duidelijke visualisering.

Alpine luchtstraalzeef

Directe verkoop in Nederland

Nederland heeft haar eigen aanspreekpunten voor de directe verkoop van - onder andere - nieuwe apparatuur inclusief after sales, (proces)advies en reserveonderdelen. Dit betreft zowel de Hosokawa technologiën op het gebied van mengen, drogen en agglomereren als malen, classificeren, compacteren en containment. Deze directe relatie met onze klanten biedt de voordelen van advies, efficiënt contact, verkoop en ondersteuning bij after sales service op het complete terrein van poederverwerking.

WAARMEE KUNNEN WIJ U VAN DIENST ZIJN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van vaste stoffen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon