NIEUWS

Veilig drogen en cementeren van ionenwisselaarharsen

De nucleaire industrie gebruikt veel water dat onvermijdelijk vervuild raakt. Deze verontreiniging wordt hoofdzakelijk verwijderd met behulp van ionenwisselaarharsen. Deze vervuilde harsen moeten worden behandeld en veilig worden opgeslagen vanwege de stralingsniveaus. Hosokawa Micron heeft twee methoden ontwikkeld voor het verwerken van de vervuilde ionenwisselaarsharsen alvorens het langdurig wordt opgeslagen.

  1. Drogen van harsen voorafgaand aan cementatie
    Het afvalwater/hars-mengsel wordt vóór het drogen verzameld om het volume te verminderen en het is dit product dat wordt toegevoerd aan een speciaal aangepaste Nauta® vacuümdroger. Bij de basis van de droger zijn speciale filterelementen in de ketelwand aangebracht om zoveel mogelijk water weg te nemen, zodat de vervuilde hars maximaal wordt geconcentreerd. Wanneer het vulniveau is bereikt, worden vacuüm en warmte toegepast om het product te drogen vanaf een aanvankelijk vochtgehalte van ongeveer 50 - 55% (wt) tot een uiteindelijk vochtgehalte van ongeveer 4%. De uiteindelijke producttemperatuur is ongeveer 100°C.

    Dit hete, droge product wordt uit de droger afgevoerd in speciale vaten die dan onmiddellijk in volume worden teruggebracht tot minder dan 30% van hun oorspronkelijke volume met behulp van een speciale pers. Vier tot vijf van deze persverkleinde vaten worden vervolgens overgebracht in een ander vat dat vervolgens wordt gevuld met cement en verzegeld voor veilige opslag voor een lange termijn.

    Veilig drogen en cementeren van ionenwisselaarharsen

  2. Cementeren van vochtige harsen
    Bij dit proces wordt het afvalwater/hars-mengsel verzameld en in een filterpers gedroogd voorafgaand aan de opslagprocedure. Doorgaans wordt het filterpersmateriaal vervolgens in een speciaal soort trommelmenger met cement gemengd. Na het mengen worden de vaten verzegeld, gereed voor opslag. De verontreinigde mengrotor wordt dan opgeslagen in het laatste vat van de campagne.

    Het verlies van de rotor na elke campagne verhoogt de kosten aanzienlijk en Hosokawa Micron heeft met klanten gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe techniek die werkt zonder de mengrotor te verliezen. Verschillende tests op basis van de bekende Flexomix high impact-menger, leidden tot de ontwikkeling van een speciaal ontwerp met twee inlaten. Eén voor vervuilde geperste hars en één voor cement. Water wordt toegevoegd tijdens het mengen en de verzamelvaten worden tegen de onderzijde van de Flexomix-eenheid gedrukt. Het vulpeil van de trommel wordt geregeld met behulp van speciale radardetectie en een camera die in de Flexomix-behuizing is gemonteerd. De Flexomix heeft een roestvrijstalen mengkamer en een geïntegreerde vibrator die voorkomen dat kleverig product zich in de mengkamer hecht.

De methode met behulp van de vacuümdroger vermindert het aantal vaten per campagne. De methode met behulp van een Flexomix heeft het grote voordeel dat rotorafvoer wordt geëlimineerd.

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosokawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer