phone-icon
contact-icon
download-icon

Agglomereren in een notendop

Wat is poederagglomeratie en waarom zou je het doen? Albert Kaptein, procestechnoloog bij Hosokawa Micron legt uit.

Hosokawa Micron biedt de poeder- en bulkindustrie een breed scala aan procesapparatuur voor het agglomereren van fijne poeders en deeltjes. Agglomereren, ook wel nat granuleren of deeltjesvergroting genoemd, is een uitstekende manier om fysieke eigenschappen van deeltjes te verbeteren zoals stromingseigenschappen, benatbaarheid, oplosbaarheid, stortgewicht en productuiterlijk.

Bij het kiezen van de juiste agglomeratieapparatuur zijn er de eigenschappen van het toevoerproduct te overwegen; vereisten voor de eindproductkwaliteit -grootte, vorm en vochtgehalte; productieomgeving, toegestane constructiematerialen, energieverbruik enz. De hoeveelheid toevoermateriaal zal ook van invloed zijn bij het bepalen van de behoefte aan batch- of continue werking.

Volg ons op Youtubel

Dit alles overwegende weten we hoe belangrijk het is om deskundige hulp te krijgen en de mogelijkheid om de apparatuur te testen voordat u koopt. Bij Hosokawa Micron bieden wij onze klanten gebruik van onze uitgebreide testfaciliteiten om u te helpen bij het vinden van het meest efficiënte proces, systeem of installatie voor uw producten. We hebben een ervaren en toegewijd technisch team bij de hand om u alle ondersteuning te bieden die u nodig hebt.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op: