phone-icon
contact-icon
download-icon

Conische Paddeldroger (CPD)

Snel & efficient drogen van poeders, filter cakes en viskeuze slurries


De conische paddeldroger (CPD) is Hosokawa's nieuwste droogtechnologie. Het unieke paddelontwerp van de verticale, centraal gestuurde droger combineert extreem snelle droogtijden met een compact design. De CPD is een universele vacuümdroger die ontworpen is voor vacuüm en atmosferische druk en het verwerken van diverse materialen zoals poeders, filterkoeken, pasteuze of viskeuze slurries, vooral wanneer ze fragiel en/of warmtegevoelig zijn.

Conische Paddeldroger (CPD)

De thermische energie die nodig is voor het drogen, wordt in het product geïntroduceerd middels een verwarmde mantel die verwarmd kan worden met diverse media, waaronder stoom, hete olie en water. De combinatie van de mantel met efficiënt mengen draagt de warmte gelijkmatig over aan het product.

Door het vacuüm binnenin de droger kan damp op lage temperaturen worden afgevangen, hetgeen de conische paddeldroger ideaal maakt voor het drogen van warmtegevoelige producten. De dampen worden verwijderd door een stoffilter dat bovenop de ketel is gemonteerd. Dit voorkomt dat stof het vacuümsysteem kan binnendringen.

De conische paddeldroger is ontworpen voor het vacuüm drogen van vaste stoffen, maar is eveneens geschikt voor een breed scala aan andere toepassingen die een thermische of vacuüm behandeling vereisen, zoals:

  • Chemische reacties: alcalisatie, vaste stof / gas reacties
  • Kristallisatie
  • Natte agglomeratie en granulatie van stortgoed
  • Sterilisatie
  • Homogenisering onder vacuümcondities
  • Koeling van vaste en vloeistoffen
  • Ontluchting van pasteuze en vloeibare producten

Deze combinatie van diverse processen in één ketel levert geweldige besparingen op met betrekking tot investeringskosten, arbeidskosten en ruimtebeslag.

Volg ons op Youtube

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op: