phone-icon
contact-icon
download-icon

Drymeister (DMR) flash-droogsysteem

Ultrasnel drogen van temperatuurgevoelige poeders en slurries

De Drymeister (DMR) continu flash droger combineert drogen, de-agglomereren / malen en classificeren in één apparaat. Hij kan temperatuurgevoelige producten, zelfs bij hogere temperaturen, veilig drogen, binnen enkele seconden!

De DMR kan omgaan met schommelingen in vochtgehalte van enkele % tot meer dan 80% in suspensies, slurries, pasteuze producten, filter cakes en natte poeders. Hij heeft 75% minder ruimte nodig en verbruikt ongeveer 30-40% minder energie per kilogram verdampt water dan conventionele droogapparatuur.

Drymeister (DMR-H) flash-droogsysteem

Het natte materiaal wordt in het maal- en drooggedeelte van de droger gebracht. De maalrotor dispergeert het natte materiaal tot zeer fijne deeltjes en in de maalkamer worden deze fijne deeltjes gefluïdiseerd door middel van hete lucht of inert gas (tot 650°C). Het systeem wordt onder een onderdruk gehouden door de uitlaatventilator.

De gedispergeerde deeltjes worden in het onderste deel van de droger verkleind. Het oppervlak van het product stijgt daarbij enorm, zodat water (of andere oplosmiddelen) onmiddellijk verdampt.

droge, fijne deeltjes worden vervolgens met de gasstroom naar de bovenste sectie van de droger getransporteerd, waar een separator de deeltjes op grootte classificeert en ze met de afvoerlucht worden meegevoerd naar een poeder-luchtscheidingssysteem, zoals een cycloon.

De DMR flash-droger creëert een wervelbed van product in de droogkamer om de hechting van nat materiaal aan de binnenwand van de droogkamer te beperken. Bovendien kunnen procesparameters zoals classifiersnelheid en uitlaattemperatuur worden aangepast om het vochtgehalte en de deeltjesgrootte van het eindproduct te beheersen.

Volg ons op Youtube

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op: