Beginselen van agglomereren

Bij het selecteren van de optimale deeltjesvergrotingstechnologie voor een specifieke toepassing moeten zowel de specificaties van het toevoermateriaal als de vereisten voor het eindproduct worden beschouwd.

Agglomereren is een specifiek deeltjesgroottevergrotingsproces waarbij deeltjes aan elkaar worden 'gelijmd' om de deeltjes te vergroten. Redenen om deeltjes te vergroten kunnen zijn om de stroombaarheid, dispergeerbaarheid / benatbaarheid, dichtheid, vermindering van stof- of productuiterlijk en om segregatie te voorkomen.

Hosokawa Micron Powder Systems organiseerde onlangs een gratis educatief webinar, gericht op continue agglomeratietechnologiën zoals de Flexomix en hoe je met dergelijke technologiën stofeigenschappen kunt verbeteren.

In dit webinar zijn de volgende onderwerpen behandeld:

  • De principes van agglomereren en nat granuleren - hoe werkt het
  • Waarom zou je materialen agglomereren - voordelen en problemen
  • Beschikbare technologieën voor agglomeratie / natte granulatie
  • Factoren en overwegingen bij het plannen van een agglomeratieproces
  • Toepassingen en materialen die verbeteren door agglomeratie

Dit webinar wordt aanbevolen voor procestechnologen in de chemische, voedingsmiddelen-, farmaceutische, mineralen- en cosmetische industrie.

Het webinar bestaat uit een presentatie van 30 minuten door agglomeratie-expert Marc Jacobs en afgesloten met een vraag- en antwoordforum.

Om dit webinar te kunnen bekijken dient u zich via onderstaand formulier te registeren