phone-icon
contact-icon
download-icon

Poeders verwerken tot agglomeraten

Het Flexomix Agglomereersysteem is een compacte installatie voor het continu mengen en agglomereren (ook wel: nat granuleren) van poeders. Hierbij ontstaan deeltjes met een typische deeltjesgrootte van 0,2 tot 1,2 mm, een poreuze, framboosachtige structuur, goede oplosbaarheid en goede stromingseigenschappen. De capaciteit kan - afhankelijk van de toepassing - variëren van 50 tot 40.000 kg/uur.

Het Flexomix Agglomereersysteem is een combinatie van twee bewezen Hosokawa technologiën: de Flexomix continue menger/agglomerator en de Schugi® wervelbeddroger en -koeler. Dit gecombineerde ontwerp biedt een optimale procesbeheersing en maakt de Flexomix tot het ultieme poederverwerkingssysteem.

Kenmerkend voor de Flexomix is dat een aantal verschillende poeders en vloeistoffen in één stap kunnen worden verwerkt. De verblijftijd van de grondstoffen in de installatie bedraagt typisch minder dan een seconde. De hoeveelheid ingebrachte energie is met het toerental van de rotor nauwkeurig te regelen. De Flexomix is eenvoudig toegankelijk voor inspectie en reiniging.

Volg ons op Youtube

 

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op: