Recept voor een perfect lab

Nauwkeurige en betrouwbare apparatuur is de basis voor een perfect laboratorium. Hosokawa gelooft dat er essentiële ingrediënten zijn die essentieel zijn voor dit recept: nauwkeurige analysetools en betrouwbare procesapparatuur.

Hosokawa Micron Powder Systems organiseerde onlangs een webinar waarin deze belangrijke laboratoriumapparatuur centraal stond:

  • Deeltjesgrootte-analyse met de Mikro Air Jet Sieve® MAJSx
  • Poederkarakterisering met de poedertester PT-X
  • Fijn malen met de Mikro LPM® laboratorium-penmolen
  • Laag-intensief poeders mengen met de Micron Labomixer LV-1

De video duurt ongeveer 45 minuten en is bedoeld voor mensen die in een laboratoriumomgeving werkt of poedermaterialen verwerkt.

Mikro Air Jet Sieve® MAJSx: een uiterst nauwkeurig en betrouwbaar analyse-apparaat voor deeltjesgrootte(verdeling) van droog poeder van 20 μm / # 635 (mesh) tot 4750 μm / # 4 (mesh).

Poedertester PT-X: Kan 11 verschillende karakteristieken van droge poeders bepalen.

Mikro® LPM laboratorium-penmolen: het kleinste model in de Universal Mikro Pulverizer-serie voor het kleinschalig malen van monsters van 5 tot 100 gram. Het apparaat kan materialen produceren tot D97 = 35 μm.

Micron Labomixer LV-1: een conische schroefmenger op laboratoriumschaal, ontworpen voor het laag-intensief mengen van droge poeders en vloeibare additieven in batches tot 2,5 liter.