NIEUWS

ASME U & UM certificaten verlengd

Hosokawa Micron B.V., ontwerper en bouwer van poederprocessystemen, heeft haar huidige U & UM stamp certificaten met succes drie jaar verlengd. Dit betekent dat het bedrijf voldoet aan de Boiler and Pressure Vessel Codes (BPVCs) van de American Society of Mechanical Engineers (ASME). Hiermee behoort het bedrijf sinds november 2017 tot de selecte groep Nederlandse bedrijven die ASME gecertificeerd zijn.

De ASME code wordt in Europa tegenwoordig door veel chemische bedrijven standaard voorgeschreven als onderdeel van een contract voor levering van drukapparaten. Buiten Europa is de code een must.

Sinds 2015 mag Hosokawa Micron B.V. al drukvaten produceren volgens AD-2000 HPO en zijn zij ISO 3834-2 gecertificeerd. Doordat Hosokawa Micron ASME gecertificeerd is, mag de producent in zijn productiefaciliteit in Doetinchem zelf de UM-stamps op de typeplaten zetten van drukvaten tot 140 liter.

QSHE manager Bert Lasker: "De toenemende drang naar flexibiliteit, kennis en de wens tegemoet te komen aan klantspecifieke wensen, heeft ons destijds doen besluiten het traject met ASME in te gaan. Met succesvol resultaat voor ons en onze klanten."

ASME U-Stamp-certificering biedt zowel de klant als de machineoperators de gemoedsrust die kwaliteit met zich meebrengt!

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer