NEWS

Contraplex 250 CW: sneller, schoner, koeler

De Hosokawa Alpine Contraplex CW Pennenmolen is een “high impact” molen met twee onafhankelijk aangedreven schijven voorzien van pennen. De CW serie heeft bewust geen - kwetsbare en onderhoudsgevoelige - interne zeefring. De nieuwste uitvoering van dit beproefde concept is het model 250 CW.

Met behulp van diverse gebruikers is de Contraplex geoptimaliseerd voor het vermalen van kunststoffen, proteïneverschuiving, en warmtegevoelige producten zoals veel voedingsmiddelen, bijvoorbeeld vanwege een hoog vet- of oliegehalte. Door de verhoogde afschuif- of passeersnelheid wordt een aanzienlijk hogere energieoverdracht bewerkstelligd waardoor producten nog fijner gemalen kunnen worden.

Contraplex CW 250 pennenmolen

De modificaties aan de productinloop en lageringen garanderen een verbeterde doorzet- en standtijd, in het bijzonder voor cryogene maalprocessen. Reinigbaarheid en onderhoud zijn continue aandachtspunten. Het huis heeft reeds een optimaal ontwerp door zijn inwendige vrije ruimte en druppelvorm waardoor het risico van aanhechting van product minimaal is. Het nu aangepaste deurontwerp en verandering van het type aandrijving zorgen voor een vereenvoudigde toegang tot het binnenwerk van de molen.

Diverse uitvoeringen en afmetingen van elk type molen of windzifter staan ter beschikking om klantproducten te testen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met

Eric Schop (Food/Feed/Farma toepassingen)
e.schop@hmbv.hosokawa.com of

Menno Logmans (Chemicals/Metals/Minerals/overige toepassingen)
m.logmans@hmbv.hosokawa.com.

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer