NIEUWS

Hosokawa Micron B.V. behaalt ASME certificering

Hosokawa Micron B.V., onderdeel van de wereldwijd opererende Hosokawa Micron Group, behoort sinds november 2017 tot de selecte groep Nederlandse bedrijven die ASME gecertificeerd zijn. Het bedrijf mag het keurmerk gebruiken waarmee zij aantonen te voldoen aan de wet- en regelgeving in bijna alle staten van de VS en de Canadese provincies.

De Boiler and Pressure Vessel Codes (BPVCs) van de American Society of Mechanical Engineers (ASME) is in veel chemische bedrijven de standard geworden. Zelfs binnen Europa wordt de ASME code tegenwoordig voorgeschreven als onderdeel van een contract voor levering van drukapparaten. Buiten Europa is de code een must.

Hosokawa Micron B.V. behaalt ASME certificering

Sinds 2015 mag Hosokawa Micron B.V. al drukvaten produceren volgens AD-2000 HPO en zijn zij ISO 3834-2 gecertificeerd.

Nu Hosokawa Micron ook ASME gecertificeerd is, mag de producent in zijn productiefaciliteit in Doetinchem zelf de UM-stamps op de type platen zetten van drukvaten tot 140 liter. "De afgelopen 20 jaar hebben we alle drukvaten extern laten maken. De laatste tijd merkten we echter dat we, met name de "kleine drukvaten" niet marktconform konden aanbieden" aldus Bert Lasker, Manager QSHE (Quality Safety Health & Environment) bij Hosokawa Micron B.V.

De toenemende drang naar flexibiliteit, kennis en de wens tegemoet te komen aan klantspecifieke wensen, heeft Hosokawa ertoe doen besluiten het traject met ASME in te gaan. Met succesvol resultaat voor het bedrijf en haar klanten.

 

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosokawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer