NIEUWS

JAPANSE AMBASSADEUR BEZOEKT HOSOKAWA MICRON B.V.

Op woensdag 13 september 2023 heeft de Japanse ambassadeur in Nederland, de heer MINAMI Hiroshi, een bezoek gebracht aan Hosokawa Micron B.V. in Doetinchem. De ambassadeur werd vergezeld door zijn eerste secretaris en een delegatie van Oost NL, een publiek-privaat samenwerkingsverband dat ondersteuning biedt aan bedrijven in Gelderland en Overijssel. De reden van het bezoek van de ambassadeur was om een beter begrip te krijgen van de maakindustrie in Oost-Nederland.

Christophe Krug, Managing Director of Hosokawa Micron B.V. (l) and Hiroshi Minami, Japanese Ambassador to the Netherlands. Christophe Krug, Managing Director of Hosokawa Micron B.V. (l) and Hiroshi Minami, Japanese Ambassador to the Netherlands.

De bezoekers werden hartelijk ontvangen door Christophe Krug, Managing Director, en Berthram Mak, Sales & Marketing Manager. Het programma omvatte een presentatie over de activiteiten van het bedrijf, gevolgd door een rondleiding door de faciliteiten.

De discussies tijdens het bezoek gingen onder meer over innovatie, vorderingen op het gebied van alternatieve eiwitten en energietransitie, en de centrale rol van Hosokawa's procesoplossingen daarin. De strategische betekenis van Hosokawa's locatie in het oosten van Nederland en haar samenwerking met Oost NL werden ook onderstreept.

Als voorloper in de industrie op het gebied van poedermengen, drogen en agglomeratie vinden de procesoplossingen van Hosokawa Micron toepassingen in uiteenlopende sectoren, waaronder chemie, mineralen, metalen, voedingsmiddelen, diervoeding, cosmetica, kernenergie, farmaceutica en kunststoffen.

Het bezoek van ambassadeur Minami aan Hosokawa Micron B.V. bevorderde niet alleen internationale samenwerking, maar benadrukte ook de cruciale rol van innovatie en samenwerking bij het vormgeven van de toekomst van industrieën. De uitwisseling van inzichten en ideeën is een bewijs van de sterke banden tussen Japan en Nederland op het gebied van technologische vooruitgang.

100 JAAR INNOVATIE

Hosokawa Micron B.V., in 1923 opgericht door de heer J.E. Nauta als NAUTAMIX, heeft een rijke historie. In 1982 werd het bedrijf overgenomen door de Japanse Hosokawa Micron Group. Deze onderneming, met hoofdkantoor in Japan en genoteerd aan de beurs van Tokio, is een pionier in het leveren van procesoplossingen op het gebied van poeder- en deeltjestechnologie, evenals geblazen filmtechnologie. Het beschikt over een wijdvertakt netwerk van verkoop- en technologiefaciliteiten over de hele wereld.

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer