NIEUWS

Polyplex: shredder en granulator in één!

Combineert shredden en granuleren in één enkele machine

"Met de Polyplex PPC 50/120 combimolen, een nieuwe ontwikkeling van Hosokawa Alpine, worden gangbare granulator-korrelgroottes bereikt in slechts één stap. De gezamenlijke aandrijving maakt de verkleining veel energie-efficiënter", vertelt Josef Zöttl, creatieve geest en senior sales manager van de divisie Recycling en Granulators van Hosokawa Alpine.

Het nieuwe machineconcept voor de verkleining van alle soorten kunststof zal in oktober 2019 voor het eerst worden gepresenteerd op de beurs K 2019 in Düsseldorf. De unieke factor: de machine heeft een verticaal geplaatste rotor met een aan de bovenzijde gemonteerde shredder en daaronder het granulatorgedeelte.

Polyplex shredder/granulator voor het verkleinen van kunststof

Ongeëvenaarde flexibiliteit

Het concept van de machine is vrij eenvoudig: in principe zijn een shredder en een snijmolen gecombineerd in één machine. Met behulp van een doseereenheid wordt het toevoermateriaal automatisch gedoseerd en in de shredder-granulator-combi geladen. De toevoersnelheid kan individueel worden aangepast aan de specifieke opdracht. Na passeren van het shreddergedeelte, valt het vóórverkleinde materiaal in het granulatorgedeelte en wordt het daar fijngemalen tot de gewenste korrelgrootte.

De Polyplex is universeel toepasbaar, met name voor "inhouse" en "inline" recycling. Dankzij het unieke ontwerp kunnen verschillende kunststof onderdelen zoals off-spec vormdelen, aanspuitingen, spoel- en aanloopmateriaal tegelijkertijd worden ingevoerd. De verticale oriëntatie van de molen biedt ook voordeel bij het reinigen omdat het een bijzonder gemakkelijke toegang tot de rotor en de snijmessen mogelijk maakt. Dit garandeert niet alleen een snelle reiniging maar vermindert ook de uitvaltijden aanzienlijk.

HOSOKAWA ALPINE

HOSOKAWA ALPINE is onderdeel van de Hosokawa Groep, een toonaangevende technologieleverancier op het gebied van poeder- en deeltjesverwerking. Het Duitse bedrijf telt 750 medewerkers en heeft haar hoofdvestiging in Augsburg en een dochteronderneming in Leingarten. HOSOKAWA ALPINE wordt in Nederland vertegenwoordigd door Hosokawa Micron B.V. te Doetinchem.
www.hosokawa-alpine.com

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer