NIEUWS

Hosokawa Micron totaalleverancier van processystemen

Hosokawa Micron heeft een wereldwijde reputatie als expert in procestechnologieën voor de poederverwerkende industrie. Op alle terreinen heeft het bedrijf zich ontwikkeld van een machinebouwer tot een producent van turn key systemen.

De recente overname van de Solids Solutions Group door zusterbedrijf Hosokawa Alpine, heeft de Hosokawa Micron Group haar positie als totaalleverancier van processystemen voor de poederverwerkende industrie flink verstevigd. Door de krachten te bundelen ontstaat een synergie waar klanten van profiteren.

Hosokawa Solids Solutions is een gevestigde systeemleverancier met vestigingen in Duitsland en Spanje en meer dan 50 jaar ervaring in bulkgoed handling. De firma biedt systeemcomponenten voor onder andere pneumatisch transport, afvullen, wegen, verpakken en biedt systeemoplossingen. De producten en de knowhow zijn daarmee een naadloze aanvulling op de procestechnologieën van Hosokawa, waaronder mengen, malen, drogen, agglomereren, compacteren en containment.

Hosokawa Micron beschikt over een breed dienstenpakket. Het bedrijf heeft bovendien in Doetinchem een eigen testcentrum, dat in zijn soort het grootste in Europa is. Hosokawa Micron staat voor het ontwerp, de bouw, installatie en inbedrijfstelling van complete procesinstallaties, inclusief onderhoud en service. Ook kan men er terecht voor case-evaluatie, pre-engineering, testen en loonproductie.

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer