NIEUWS

Hosokawa Micron breidt testcentrum uit

Hosokawa Micron B.V. heeft de afgelopen twee jaar aanzienlijke investeringen gedaan in haar testcentrum in Doetinchem. Berthram Mak, Manager Sales & Marketing bij Hosokawa Micron B.V., legt uit hoe de laatste wijzigingen in het testcentrum de service van het bedrijf aan klanten verder hebben verbeterd op het gebied van gemak, zekerheid en lagere kosten.

Hosokawa Micron B.V. is een expert in meng-, droog- en agglomeratietechnologieën (zowel batch- als continue verwerking) binnen de wereldwijde Hosokawa Groep. Het Hosokawa Micron-team van procestechnologen ondersteunt en adviseert klanten met betrekking tot het ontwerp, de constructie, installatie, inbedrijfstelling en preventief onderhoud van apparatuur voor poederverwerking. Deze ondersteuning omvat vaak kleinschalige proeven in het Hosokawa Micron Testcentrum om operationele betrouwbaarheid, optimale efficiëntie en langdurige klanttevredenheid te garanderen.

Berthram Mak

Realistische proeven

Het testcentrum is een hub voor innovatie bij zowel bestaande als potentiële klanten. "Mensen benaderen ons met een productidee of probleem, maar ze weten niet zeker wat in de praktijk haalbaar is", zegt Berthram Mak, Manager Sales & Marketing bij Hosokawa Micron B.V. "Sommige klanten hebben geen eigen R&D of testafdeling, terwijl anderen willen experimenteren zonder hun huidige productieactiviteiten te onderbreken. Ze komen naar ons testcentrum om hun nieuwe producten of formuleringen op kleine schaal uit te proberen zonder het ongemak en de kosten van stilstand in hun eigen fabrieken." Met het testcentrum kunnen allerlei soorten klanten profiteren van de technische inzichten en adviezen van Hosokawa tijdens productontwikkelingsfase, zonder zelf in apparatuur te hoeven investeren. "We voeren praktijktesten uit met verschillende poederprocesmethoden en -technologiën, als basis voor het ontwerp van het optimale systeem voor de klant. Onze klanten hebben dus zekerheid over hoe het eindproduct er in hun dagelijkse activiteiten uit zal zien, wat de risico's voor hen aanzienlijk vermindert, "vervolgt hij.

Alles onder één dak

De apparatuur van Hosokawa Micron wordt op grote schaal gebruikt in veel bedrijfssectoren, waaronder voedingsmiddelen, farmacie, cosmetica, chemicaliën en mineralen/metalen. Het bedrijf kan daardoor putten uit een zeer ruime ervaring, met talloze combinaties van product- en poederverwerkingstechnologieën bij het oplossen van klantproblemen. Het testcentrum in Doetinchem omvat meer dan 2000 m² en is uitgerust met 30 machines. "De combinatie van zijn omvang en zijn diversiteit maakt ons testcentrum uniek in Europa, en het is een van de weinige in zijn soort in de hele wereld. Dus de kans is groot dat we voor de meeste problemen een oplossing vinden!", zegt Mak met een glimlach. "Onze klanten zijn verrast als ze naar ons testcentrum komen. Ze worden zo enthousiast als ze zien hoeveel verschillende soorten en maten machines en technologieën we allemaal onder één dak aanbieden!"

Hosokawa Micron B.V. Testcentrum voor Poederverwerking

Gecontroleerde omgeving

De recente investeringen van Hosokawa Micron in de verbetering van het testcentrum zullen dit enthousiasme zeker verder stimuleren. Een belangrijke verbetering is het 3,5 m hoge platform dat toegang biedt tot twee batch-meng-testmachines en een nieuwe filterinstallatie voor het continue droogsysteem eronder. Het nieuwe platform maakt deel uit van het algemene herontwerp van het testgebied om het gemak en de toegankelijkheid te verbeteren. Een andere toevoeging is de 50 m² gecontroleerde omgevingsruimte die in het gebouw is opgenomen. "Dit stelt klanten in staat om onze faciliteiten en apparatuur te gebruiken terwijl ze ook in de privacy van een volledig gescheiden ruimte werken. Al met al is de lay-out van het testcentrum enorm verbeterd," legt Mak uit.

Hogere efficiëntie

Het continue droogsysteem zelf is ook opgewaardeerd om klanten hogere energie-efficiëntie en uiteindelijk lagere kosten te bieden: "De droger heeft nu 20% meer geïnstalleerde indirecte verwarmingscapaciteit, de maximale inlaattemperatuur is verhoogd van 350°C tot 450°C en het filter is 65% groter, zodat dezelfde machine meer product kan drogen," voegt hij eraan toe. Bovendien heeft het complete droogsysteem een hoger gasdichtheidsniveau om lagere zuurstofniveaus te waarborgen, zodat producten met een hoger explosiegevaar veilig kunnen worden verwerkt.

Andere verbeteringen in het testcentrum zijn de installatie van een nieuw vriesdroogsysteem van 800 liter, een nieuwe multi-proces batch menger/droger voor de hogetemperatuur-behandeling van producten zoals metaalpoedermengsels en polymeren, een nieuw multi- vloeistofdoseringssysteem en een regelbaar luchtbehandelingssysteem. Er is ook een nieuwe, grote wervelbeddroger voor het continue agglomeratiesysteem dat een nog betere simulatie van het proces in een productie-opstelling mogelijk maakt.

Flexomix Continu Agglomereersysteem

Loonproductie

De testfaciliteiten kunnen ook worden gebruikt voor loonproductie. "Naarmate het innovatietempo blijft versnellen, zien we een groeiende interesse in onze loonwerkdiensten om klanten te helpen hun producten sneller op de markt te brengen", legt Mak uit. "Dankzij de recente investeringen in ons testcentrum, zowel wat betreft het installeren van nieuwe apparatuur als het ontwerpen van nieuwe combinaties van verschillende processtappen, zijn we nu in staat om op maat gemaakte multi-processystemen te bieden - of het nu gaat om koop, verhuur of als loonproductieservice," concludeert hij.


De faciliteiten in ons Testcentrum omvatten onder meer:

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosokawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer