MERKEN

ALPINE

De merknaam Alpine heeft een rijke geschiedenis die meer dan een eeuw teruggaat. Het begint allemaal in 1898, in de mechanische werkplaats van de heer Otto Holzhäuer. In 1909 werd de bedrijfsnaam gewijzigd in 'Alpine Maschinenfabrik-Gesellschaft m.b.H.'. De naam Alpine is afgeleid van de Alpen, verwijzend naar de hoge standaarden van het bedrijf en haar streven naar 'pieken van uitmuntendheid'.

Al in de eerste jaren was het jonge bedrijf intensief bezig met machinale procestechniek: al 1903 verkreeg men het eerste patent voor een universele breekmachine. Het assortiment breidde zich snel uit met nog meer molens en brekers, waarvoor het bedrijf ook verschillende patenten ontving. De producten werden rond 1900 al verkocht aan klanten in heel Europa.

Alpine logo

Na de tweede wereldoorlog nam Alpine een aantal ingenieurs and technici over van het ontbonden bedrijf Messerschmitt in Augsburg. Hierdoor verkreeg men kennis op het gebied van aerodynamica en dat leidde tot de introductie van straalmotoren in de wereld van procestechnologie waar het vooral werd toegepast in de ontwikkeling van een nieuwe generatie luchtzifters.

Vanaf 1950 intensiveerde Alpine haar R&D activiteiten op het gebied van machines voor de verwerking van plastics. Een tweede bedrijfstak zag het licht die zich sinds 1960 heeft gespecialiseerd in de productie van folieblaaslijnen.

In 1987 werd Alpine AG overgenomen door de Hosokawa Micron Group en werd de bedrijfsnaam gewijzigd in Hosokawa Alpine AG.

Bezoek voor meer informatie de website van Hosokawa Alpine: www.hosokawa-alpine.com.

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.

Lees meer