MERKEN

NAUTA

De merknaam Nauta is afkomstig van de grondlegger van de firma Nautamix, Johannes Ewardus Nauta (1890-1957). In 1923 startte hij in Haarlem een fabriek waar hij machines voor de veevoederindustrie ging maken. In 1939 ontwikkelde hij een conische menger met een draaiende, langs de ketelwand wentelende transportschroef; de Nauta menger was geboren.

De Nauta menger vond al spoedig wereldwijd afzet en de firma Nautamix groeide uit tot een bedrijf met op het hoogtepunt 150 werknemers en vestigingen in Haarlem en Assen. In 1982 werd Nautamix overgenomen door de Hosokawa Micron Groep.

In de loop der jaren werd de Nauta menger een begrip in de procestechniek en wordt veel gebruikt voor educatieve doeleinden met betrekking tot conische schroefmengers.

Nauta is een beschermde merknaam, geregistreerd (®) op naam van Hosokawa Micron B.V. voor de relevante klassen die betrekking hebben op procestechnologische installaties, in onder andere de Europese Unie, de Verenigde Staten, China en Rusland.

Nautamix logo

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer