MERKEN

NAUTA

De merknaam Nauta is afkomstig van de grondlegger van de firma Nautamix, Johannes Ewardus Nauta (1890-1957). In 1923 startte hij in Haarlem een fabriek waar hij machines voor de veevoederindustrie ging maken. In 1939 ontwikkelde hij een conische menger met een draaiende, langs de ketelwand wentelende transportschroef; de Nauta menger was geboren.

De Nauta menger vond al spoedig wereldwijd afzet en de firma Nautamix groeide uit tot een bedrijf met op het hoogtepunt 150 werknemers en vestigingen in Haarlem en Assen. In 1982 werd Nautamix overgenomen door de Hosokawa Micron Groep.

In de loop der jaren werd de Nauta menger een begrip in de procestechniek en wordt veel gebruikt voor educatieve doeleinden met betrekking tot conische schroefmengers.

Nauta is een beschermde merknaam, geregistreerd (®) op naam van Hosokawa Micron B.V. voor de relevante klassen die betrekking hebben op procestechnologische installaties, in onder andere de Europese Unie, de Verenigde Staten, China en Rusland.

Nautamix logo

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.

Lees meer