NEWS

Contraplex 250 CW: sneller, schoner, koeler

De Hosokawa Alpine Contraplex CW Pennenmolen is een “high impact” molen met twee onafhankelijk aangedreven schijven voorzien van pennen. De CW serie heeft bewust geen - kwetsbare en onderhoudsgevoelige - interne zeefring. De nieuwste uitvoering van dit beproefde concept is het model 250 CW.

Met behulp van diverse gebruikers is de Contraplex geoptimaliseerd voor het vermalen van kunststoffen, proteïneverschuiving, en warmtegevoelige producten zoals veel voedingsmiddelen, bijvoorbeeld vanwege een hoog vet- of oliegehalte. Door de verhoogde afschuif- of passeersnelheid wordt een aanzienlijk hogere energieoverdracht bewerkstelligd waardoor producten nog fijner gemalen kunnen worden.

Contraplex CW 250 pennenmolen

De modificaties aan de productinloop en lageringen garanderen een verbeterde doorzet- en standtijd, in het bijzonder voor cryogene maalprocessen. Reinigbaarheid en onderhoud zijn continue aandachtspunten. Het huis heeft reeds een optimaal ontwerp door zijn inwendige vrije ruimte en druppelvorm waardoor het risico van aanhechting van product minimaal is. Het nu aangepaste deurontwerp en verandering van het type aandrijving zorgen voor een vereenvoudigde toegang tot het binnenwerk van de molen.

Diverse uitvoeringen en afmetingen van elk type molen of windzifter staan ter beschikking om klantproducten te testen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met

Eric Schop (Food/Feed/Farma toepassingen)
e.schop@hmbv.hosokawa.com of

Menno Logmans (Chemicals/Metals/Minerals/overige toepassingen)
m.logmans@hmbv.hosokawa.com.

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.

Lees meer