DUURZAAMHEID

Onze bijdrage aan een betere toekomst

Een woord van onze CEO

Geachte partner,

Christophe Krug, Managing Director Hosokawa Micron B.V.Sinds 2020 meten en evalueren wij onze prestaties met betrekking tot duurzaamheid. Vanaf 2022 communiceren we onze doelen, onze resultaten, onze vooruitgang en onze uitdagingen aan belanghebbenden. We identificeren mogelijkheden om een nog grotere impact in ons bedrijf en de samenleving te stimuleren. Door doelen te stellen voor een breed spectrum aan duurzaamheidskwesties tonen we onze betrokkenheid, versterken we de verantwoordingsplicht en het helpt om voortdurende verbetering te stimuleren.

De Hosokawa Micron Group heeft besloten om in 2022 haar duurzaamheidsdoelstellingen, -prestaties en -doelen te rapporteren aan de beurs van Tokio. Als onderdeel van de Hosokawa Micron Group en omdat wij deze ambitie delen, zullen wij vanaf 2023 ook deelnemen aan deze externe rapportage. Wij hebben onze doelstellingen voor 2030 ontwikkeld door middel van een uitgebreide samenwerking met leidinggevenden van Hosokawa Micron, deskundigen in het hele bedrijf en externe belanghebbenden. Ook benchmarking binnen en buiten de sector en onze meest recente materialiteitsbeoordeling vormden de basis voor het proces.

Ons doel is onze processen zo te ontwerpen dat zij optimaal voldoen aan de eisen op het gebied van milieu, efficiënt gebruik van hulpbronnen, gezondheid en veiligheid, en tegelijkertijd rekening houden met economische factoren. Huidige en geplande processen worden daarom systematisch geanalyseerd voor de drie thema's Environment, Society en Governance (ESG), oftewel omgeving, maatschappij en bestuur.

Onze benadering van verantwoord ondernemen is gericht op het leveren van bedrijfswaarde door de ESG-kwesties aan te pakken die voor ons bedrijf en onze belanghebbenden het belangrijkst zijn, en tegelijkertijd de belangrijkste risicofactoren aan te pakken die de duurzaamheid van ons bedrijf op lange termijn kunnen beïnvloeden. Deze maatschappelijke verantwoordelijkheid komt aan bod in al onze bedrijfsprocessen, zowel intern als extern met onze toeleveringsketens. Als innovatieve zakenpartner helpen wij onze klanten voortdurend hun koolstofvoetafdruk te verkleinen door zo duurzaam en veilig mogelijke productiesystemen te ontwerpen en te engineeren. Dit is een belangrijke drijfveer voor onze groei en ontwikkeling.

In 2016 lanceerden de Verenigde Naties de Global Goals for Sustainable Development (SDG's), een routekaart naar een meer milieubewuste en sociaal verantwoorde wereld tegen 2030. Bij Hosokawa Micron geloven we dat bedrijven een sleutelrol moeten spelen in het bereiken van de SDG's. Wij geloven dat onze competenties op het gebied van gezondheid, klimaat en energie, hulpbronnen en circulariteit een positieve bijdrage leveren aan het bereiken van de SDG's.

Christophe Krug
Managing Director
HOSOKAWA MICRON B.V.

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Neem contact met ons op om te bespreken hoe we u kunnen helpen de duurzaamheid en circulariteit van uw poederverwerkingsactiviteiten te verbeteren, en hoe dit hand in hand kan gaan met een gezonde en winstgevende onderneming.

phone-icon
contact-icon