DUURZAAMHEID

Onze bijdrage aan een betere toekomst

DUURZAME PROCESOPLOSSINGEN

Bedrijven in alle sectoren erkennen meer en meer de noodzaak om samen te werken om problemen zoals de opwarming van de aarde en klimaatverandering, de schaarste aan grondstoffen en het belang van goede arbeidsomstandigheden aan te pakken. Als onderdeel van de Hosokawa Groep richten we ons op meerdere manieren actief op duurzaamheid en circulariteit: zowel binnen onze eigen operationele processen, als – door ons voortdurende R&D-werk – voor onze bestaande en toekomstige klanten.

Zoals hieronder beschreven, dragen we bijvoorbeeld bij aan het verminderen van het energieverbruik en onze ecologische voetafdruk, het verbeteren van de productiviteit, het recyclen van grondstoffen en het mogelijk te maken om reststromen te hergebruiken.

Binnen ons bedrijf

Hosokawa Micron ontplooit tal van initiatieven om duurzaamheid en circulariteit binnen ons bedrijf te verbeteren, waaronder:

 • Het verminderen van ons eigen energieverbruik door het installeren van oplossingen zoals LED-verlichting en een centraal persluchtsysteem.
 • Het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, bijvoorbeeld door het moderniseren van ons CNC-machinepark, het verbeteren van onze interne logistiek en het optimaliseren van ons supply chain-netwerk.
 • Doorlopend verbeteren van ons milieumanagementsysteem.

KLANTGERICHTE AANPAK

Onze 'totaalaanpak' is een belangrijke pijler van de mentaliteit binnen de Hosokawa Groep. We werken nauw samen met elke klant om te onderzoeken hoe we hen kunnen helpen om de duurzaamheid en circulariteit van hun bestaande – en geplande – processen te verbeteren. Veel van onze machines hebben een technische levensduur van meer dan 30 jaar, dus in sommige gevallen kan het zinvol zijn om bestaande apparatuur uit te rusten met een nieuwer onderdeel (bijvoorbeeld een nieuwe IE3-klasse elektromotor), om 'quick wins' te behalen op het gebied van energiebesparing en efficiëntie. In alle gevallen nemen we een holistische kijk op de stappen in de huidige en geplande productieprocessen van onze klanten, om ervoor te zorgen dat ze optimaal op elkaar zijn afgestemd, rekening houdend met productiviteit, duurzaamheid, return on investment (ROI) en total cost of ownership (TCO).

TECHNOLOGISCHE INNOVATIES / R&D

Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke overwegingen bij onze R&D-projecten. We investeren continu in de ontwikkeling van apparatuur, productieprocessen en integrale oplossingen die onze klanten helpen hun eigen duurzame doelstellingen te realiseren. Voorbeelden van recente innovaties:

 • Een Hosokawa continu droogsysteem is energiezuiniger dan een sproeidroger.
 • Voortdurende innovatie van onze droogsystemen om het energieverlies te verminderen of overtollige warmte terug te winnen en opnieuw te gebruiken.
 • Verder vergroten van de menglijncapaciteit, bijvoorbeeld door optimalisatie van de productstroom en lijncyclustijden.
 • Gebruik van IoT-technologie om de duurzaamheidsvoordelen van 'slimme' besturing te benutten. Dit stelt ons bovendien in staat om service op afstand te verlenen, wat niet alleen tijd en geld bespaart, maar ook de ecologische voetafdruk verkleint omdat er minder gereisd hoeft te worden voor routineonderhoud en reparaties.

SECTORSPECIFIEKE OPLOSSINGEN

Duurzame processystemen

Met onze procestechnologieën ondersteunen wij onze klanten om duurzaamheid en circulariteit in hun bedrijfsvoering te verbeteren. Enkele voorbeelden:

 • Opwerken van reststromen
  Onze energiezuinige drogers kunnen worden ingezet om reststromen in de voedingsmiddelenindustrie te verwaarden, zoals het terugwinnen van waardevolle nutriënten of andere hoogwaardige grondstoffen uit restproducten bij de verwerking van vlees, vis, zuivelproducten, groente of fruit en bijproducten van bakkerijen, brouwerijen of bioraffinage-installaties. » Lees verder

 • Recovered Carbon Black
  De Hosokawa Groep heeft een proces ontwikkeld voor het duurzaam terugwinnen van Carbon Black uit gebruikte autobanden na pyrolise. Dit kan vervolgens worden gerecycled en gebruikt bij de productie van nieuwe banden. » Lees verder

 • Energy Performance Materials
  Met technologieën voor gebruik in verschillende stappen van het productieproces helpt de Hosokawa Groep batterijfabrikanten om kleinere en compactere batterijen te maken met een hogere energiedichtheid, een langerdurende lading en een langere levensduur. Dit alles helpt om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd kosten te besparen. » Lees verder

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Neem contact met ons op om te bespreken hoe we u kunnen helpen de duurzaamheid en circulariteit van uw poederverwerkingsactiviteiten te verbeteren, en hoe dit hand in hand kan gaan met een gezonde en winstgevende onderneming.

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer