phone-icon
contact-icon

Agglomereren van Carbon Black

Carbon Black is een materiaal dat wordt geproduceerd door de onvolledige verbranding van koolwaterstoffen zoals ruwe olie en andere aardolieproducten. De belangrijkste toepassingen voor carbon black zijn als additief bij de productie van autobanden of als pigment. In beide gevallen moet het carbon black in de productiefase met andere componenten worden gemengd.

Dit maakt kleine deeltjes wenselijk, maar het grote nadeel van kleine carbon black deeltjes is dat ze erg stoffig zijn. Het Flexomix continue agglomereersysteem lost dit probleem op, doordat het grotere carbon black deeltjes produceert (meestal ook met een hoger stortgewicht) die minder stof genereren en met goede stromings- en mengeigenschappen.

Flexomix continue agglomereersysteem

Met het Flexomix continue agglomereersysteem kunnen poreuze agglomeraten worden geproduceerd binnen een bereik van 100 tot 1500 micron met een typische D50-waarde tussen 200 en 700 micron. Capaciteiten kunnen variëren van 100 kg/u tot 40.000 kg/u, afhankelijk van het systeemontwerp en de kenmerken en vereisten van het product.

Elk agglomereersysteem dat door Hosokawa Micron wordt geleverd, wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de klant en op basis van grondige testen met het product op semi-productieschaal in onze proeffabriek.

Eerst testen, dan pas kopen

Onze proeffabriek in Doetinchem biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen proeven uitvoeren, zowel op laboratorium- als productieschaal.

Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers zijn er om te zorgen dat aan uw eisen wordt voldaan en dat u volledig tevreden bent met de resultaten.

Van proefinstallatie tot productieschaal

Hosokawa Micron biedt procesapparatuur en technologieën van individuele apparatuur tot grootschalige systeemoplossingen op maat. Ons principe is om hoogwaardige maar betaalbare oplossingen te leveren die voldoen aan de eisen van onze klanten en uitdagingen op lange termijn.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur voor carbon black, neem contact met ons op:

Gerelateerde procesapparatuur

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Agglomereren

Lees verder