phone-icon
contact-icon

Procesapparatuur voor chemisch geproduceerde toner (CPT)

Toner bestond oorspronkelijk gewoon uit koolstofpoeder. Om de kwaliteit te verbeteren werd de koolstof later gemengd met een polymeer. Toner werd lange tijd vervaardigd door de ingrediënten te mengen, gevolgd door breken, malen, een classificatiestap en een post-mengstap. Dit proces resulteert in tonerdeeltjes met verschillende grootten en asferische vormen. Vervolgens werden chemisch geproduceerde toners (CPT) ontwikkeld die verschillende procesvereisten stellen.

De Hosokawa Micron Group biedt diverse poederverwerkingsoplossingen die perfect geschikt zijn voor de vervaardiging van chemisch geproduceerde toners (CPT).

Nauta® vacuümdroger

De Nauta vacuümdroger kan grote hoeveelheden chemisch geproduceerde toner drogen tot het gewenste vochtgehalte. Vanwege het hoge vacuümniveau kan het product worden gedroogd bij lage temperaturen, waardoor wordt vermeden dat het product smelt of agglomereert in de droger. Dankzij het ontwerp en onze ervaring kunnen we de drogers tot 22 m³ bouwen met een vrijdragende mengschroef. Dit betekent dat er geen extra ongecontroleerde warmte wordt ontwikkeld door een schroefondersteuning, aangezien het ontwerp van de aandrijving sterk is en de schroef niet hoeft te worden ondersteund.

Nauta® vacuümdroger

Cyclomix high-shear menger

Het post-mengen kan efficiënt worden uitgevoerd in een Cyclomix high-shear menger, waarbij de gedroogde, samenhangende toner wordt vermengd met het vloeimiddel en een ladingcontrolemiddel. Deze additieven coaten de tonerdeeltjes op de bodem, aangezien de hoge afschuifkrachten in de Cyclomix de tonerdeeltjes rond de mixer en door de additieven rollen. De Cyclomix is uitgerust met een koelmantel op het vat en op het deksel om te voorkomen dat het materiaal tijdens het mengen opwarmt. Het heeft ook een speciaal ontwerp van de afdichting om te voorkomen dat kleine deeltjes in het afdichtingsgebied smelten. Dit resulteert in deeltjes met een gelijk stroom- en geleidbaarheidsgedrag in de printer.

Cyclomix high-shear menger

Malen en ziften

Hosokawa Alpine levert al sinds tientallen jaren een breed scala aan tonersystemen in verschillende uitvoeringen aan gerenommeerde tonerfabrikanten over de hele wereld. Het productgamma van Hosokawa Alpine omvat tevens complete tonersystemen voor conventionele tonerproductielijnen. Voor chemisch geproduceerde toners biedt Hosokawa Alpine zifters die zonodig ook na de droogfase kunnen worden toegepast.

Probeer voordat u koopt

Hosokawa Micron beschikt over een eigen test- en ontwikkelcentrum in Doetinchem. Het biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen zowel op laboratorium- als productieschaal testen.

Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers helpen u ervoor te zorgen dat aan uw vereisten wordt voldaan en dat u volledig tevreden bent met de resultaten.

Van enkel apparaat tot systeem op maat

Hosokawa Micron B.V. biedt procesapparatuur en technologieën van enkele apparaten tot grootschalige systeemoplossingen op maat. Ons principe is om betaalbare, high-performance oplossingen te leveren die voldoen aan zowel de huidige eisen als de langetermijnuitdagingen van onze klanten.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde procesapparatuur

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Nauta® vacuümdroger

Lees verder

High-shear impact menger

Lees verder