phone-icon
contact-icon

Procesapparatuur voor katalysatoren

Hosokawa Micron fabriceert en levert meng- en droogapparatuur voor de productie van heterogene katalysatoren.

Preparatie van het dragermateriaal (carrier)

De Drymeister (DMR) flash droger is zeer geschikt voor het produceren van katalysatordragers uit slurries. En het heeft een groot voordeel ten opzichte van conventionele droogapparatuur: de DMR is namelijk veel energiezuiniger!

Dragermaterialen worden conventioneel gedroogd met behulp van een sproeidroger, die moet worden toegevoerd in de vorm van een suspensie. De DMR flash droger kan echter worden gevoed met slurries maar ook met filterkoeken of pasteuze producten. Daarom kan vóór thermische droging een veel energie-efficiënter, mechanisch ontwateringsproces worden toegepast.

Drymeister (DMR) flash droger

Impregneren van dragers met actieve stoffen

Nauta® mengers en vacuümdrogers zijn zeer geschikt voor het impregneren van katalysatordragers met actieve groepen. Ze bieden een mild meng- en droogproces, noodzakelijk omdat de relatieve grootte van de katalysator zowel de activiteit als de selectiviteit zou kunnen bepalen. Door temperatuur en/of druk tijdens het proces aan te passen, kan elk type impregnering worden bereikt.

De drager wordt geïmpregneerd door toevoeging van de oplossing in de mixer vlak voor het roerwerk, waarbij ervoor wordt gezorgd dat het actieve ingrediënt gelijkmatig wordt verdeeld over de drager. Na toevoeging kan het product worden gedroogd en kan het oplosmiddel worden teruggewonnen.

Na toevoeging van de actieve stoffen kan het materiaal ook worden gecalcineerd of gedroogd met behulp van de Nauta vacuümdroger, ofwel onder een inerte atmosfeer of, afhankelijk van de kwaliteit na het drogen, kunnen de zuurstofniveaus langzaam worden verhoogd bij bepaalde temperaturen om de metalen op de drager te passiveren.

Nauta® vacuümdroger

Malen en compacteren

Naast mengers en drogers kan de Hosokawa Group ook maal- en compacteringsapparatuur leveren, geschikt voor de productie van katalysatoren.

Try before you buy

In het Testcentrum van Hosokawa Micron in Doetinchem bieden wij u de mogelijkheid om uw specifieke proces te testen op onze meng- en droogapparatuur. Het is mogelijk om de Nauta-vacuümdroger te testen met uw product (tot 6 m³ productvolume) om ervoor te zorgen dat de PSD van uw product niet wordt beschadigd op een batch van volledige grootte. We zijn ook in staat om op methanol gebaseerde dragers te drogen op onze DMR flash droger.

Van pilot- tot productieschaal

Hosokawa Micron biedt procesapparatuur en -technologieën van individuele units tot grootschalige op maat gemaakte systeemoplossingen. Ons principe is om hoogwaardige maar betaalbare oplossingen te leveren die voldoen aan de eisen van onze klanten en uitdagingen op de lange termijn.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde procesapparatuur

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Conische schroefmenger

Lees verder

Nauta® vacuümdroger

Lees verder

DMR flash droger

Lees verder