phone-icon
contact-icon

Mengsystemen voor kunstmest

De poederverwerkingstechnologieën van Hosokawa Micron zijn zeer geschikt voor de productie van kunstmest, meer specifiek voor het mengen van tricalciumfosfaat (TCP) of dicalciumfosfaat (DCP) met fosforzuur. De waarde van het eindproduct hangt af van de verhouding van het TCP of DCP tot het fosforzuur, waardoor het een essentiële overweging is voor dit productieproces.

Het Flexomix agglomeratiesysteem is ideaal voor het in de juiste verhouding mengen van TCP of DCP met fosforzuur. Het in de Flexomix verwerkte product is reactief en nat. Er is een bepaalde verblijftijd nodig totdat de reactie is voltooid. Nadat de reactie is voltooid, is het raadzaam om een wervelbeddroger te gebruiken om het overtollige water te verdampen en het product te drogen.

Flexomix agglomeratiesysteem voor kunstmest

Dit betekent dat u de conversieratio kunt optimaliseren voor de hoogst mogelijke productwaarde. Het eindresultaat zijn vrijstromende agglomeraten die gemakkelijk te hanteren zijn tijdens verdere verwerking of ideaal om rechtstreeks aan de consument te verkopen.

Probeer voordat u koopt

Hosokawa Micron beschikt over haar eigen test- en ontwikkelcentrum in Doetinchem. Het biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen zowel op laboratorium- als productieschaal testen.

Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers helpen u ervoor te zorgen dat aan uw vereisten wordt voldaan en dat u volledig tevreden bent met de resultaten.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op: