phone-icon
contact-icon

Procesapparatuur voor polymeren

Hosokawa Micron biedt de kunststofindustrie van een breed scala aan procestechnologieën en systemen voor de productie van (speciale) polymeren.

Drogen

De Nauta® vacuümdroger is de ideale oplossing voor het drogen na synthese, door het toepassen van vacuüm en warmte om alle vloeibare componenten te verdampen en ook om het product uit te harden. Als het kookpunt van de vloeistof hoger is dan het smeltpunt van het polymeer, kan de waardevolle ‒ gewoonlijk giftige en ontvlambare ‒ vloeistof (monomeer) tijdens de condensatiestap op een gecontroleerde manier worden teruggewonnen.

De Nauta vacuumdroger kan een aantal opeenvolgende processtappen uitvoeren in één apparaat, zonder tussentransport, wat een groot voordeel is als contaminatie vermeden moet worden. Een ander voordeel van deze droger is dat de temperatuur waaraan het polymeer wordt blootgesteld laag kan worden gehouden en er geen kwaliteitsverlies optreedt.

Nauta® vacuümdroger

Mengen

Nauta® conische schroefmengers kunnen polymeren met additieven mengen om producteigenschappen te verbeteren, zoals stromingseigenschappen en statische ontlading. Nauta mengers kunnen ook worden gebruikt voor het recyclen van afval- tot virgin materiaal: offline voor voormengen of online met semi-continue productie.

Extrusie

Veel polymeren worden geëxtrudeerd om eindproducten te verkrijgen of om in pellets te worden gesneden. Belangrijk voor extrusie is dat het vochtgehalte extreem laag is, ook moeten virgin polymeren homogeen in de extruder worden ingevoerd. De Nauta® conische schroefdroger voldoet aan beide eisen in één apparaat.

Coaten

De Nauta® conische schroefmenger is geschikt voor het coaten van polymeren met pigmenten voor extrusie. Voor het coaten in continue processen kan een continue paddelmenger worden gebruikt.

Productontwikkeling

Polymeerproducenten ontwikkelen voortdurend speciale producten met aangepaste eigenschappen. Deze hoogwaardige producten vereisen steeds complexere productiemethoden. Met onze kennis, apparatuur en vooral onze proeffabriek is Hosokawa Micron een ideale partner om nieuwe polymeerproductieprocessen te helpen ontwikkelen.

Eerst testen, dan pas kopen

Onze proeffabriek in Doetinchem biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen proeven uitvoeren, zowel op laboratorium- als productieschaal.

Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers zijn er om te zorgen dat aan uw eisen wordt voldaan en dat u volledig tevreden bent met de resultaten.

Van proefinstallatie tot productieschaal

Hosokawa Micron biedt procesapparatuur en technologieën van individuele apparatuur tot grootschalige systeemoplossingen op maat. Ons principe is om hoogwaardige maar betaalbare oplossingen te leveren die voldoen aan de eisen van onze klanten en uitdagingen op lange termijn.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur voor polymeren, neem contact met ons op:

Gerelateerde procesapparatuur

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Conische schroefmenger

Lees verder

Nauta® vacuümdroger

Lees verder