phone-icon
contact-icon

Continu-productie van ER tabletten

Onderzoek heeft uitgewezen dat Hosokawa Micron's Modulomix continue farmamenger geschikt is voor gebruik in de continu-productie van extended release (ER) tabletten met de gewenste kwaliteitskenmerken door integratie van continue mengen en directe compressie.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de University of Eastern Finland in Kuopio in samenwerking met AstraZeneca. De resultaten zijn gepubliceerd in de International Journal of Pharmaceutics (Deel 495, Uitgave 1, 10 November 2015, Pag. 290-301).

Modulomix continue farmamenger voor ER tabletten

De studie omvatte een uitdagend formuleringsontwerp met ibuprofen-samenstellingen met variërende deeltjesgrootte en een relatief lage hoeveelheid van de matrixvormer hydroxypropylmethylcellulose (HPMC). HPMC (CR) van standaardkwaliteit werd vergeleken met een recent ontwikkelde direct comprimeerbare kwaliteit (DC2).

De Modulomix continu farmamenger is speciaal door Hosokawa Micron ontwikkeld voor de farmaceutische industrie en kan worden gebruikt voor low-, medium- of high-shear mengen. De Modulomix kan worden opgenomen in een PAT (Process Analytical Technology) omgeving.

De publicatie is beschikbaar op www.sciencedirect.com

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op: