phone-icon
contact-icon
download-icon

Droogsysteem voor dierlijke eiwitten

Dierlijke eiwitten zijn van cruciaal belang voor de chemisch-technische en biotechnologische industrie. Vooral gelatine speelt daarbij een centrale rol en wordt in Europa vooral gewonnen uit runderhuid, varkenszwoerd en botten van runderen en varkens. Dierlijk eiwitpoeder wordt gebruikt om zowel de verwerkings- als de producteigenschappen te verbeteren, zodat het makkelijker te snijden is, een betere bite krijgt, er beter uitziet en voor fijne emulsieproducten.

Voorzichtig drogen is essentieel om de functionaliteit van deze delicate eiwitten te behouden, bij luchttemperaturen die de gewenste kenmerken niet negatief beïnvloeden.

De Drymeister (DMR) flash droger is het meest efficiënte droogsysteem om van deze producten een hoogwaardig eiwitpoeder te maken. Het combineert drogen, malen en classificeren in één installatie. De Drymeister kan binnen enkele seconden vochtig basismateriaal transformeren in een ultrafijn poeder met een extreem smalle deeltjesgrootteverdeling. Dit maakt het systeem tot een economisch alternatief voor sproeidrogers en andere drogers.

Drymeister (DMR) flash droger voor dierlijke eiwitten

Probeer voordat u koopt

Hosokawa Micron beschikt over een eigen test- en ontwikkelcentrum in Doetinchem. Het biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen zowel op laboratorium- als productieschaal testen.

Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers helpen u ervoor te zorgen dat aan uw vereisten wordt voldaan en dat u volledig tevreden bent met de resultaten.

De Drymeister (DMR) flash droger is het meest efficiënte droogsysteem om van deze producten een hoogwaardig eiwitpoeder te maken. Het combineert drogen, malen en classificeren in één installatie. De Drymeister kan binnen enkele seconden vochtig basismateriaal transformeren in een ultrafijn poeder met een extreem smalle deeltjesgrootteverdeling. Dit maakt het systeem tot een economisch alternatief voor sproeidrogers en andere drogers.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze processystemen voor eiwitten, neem contact met ons op:

Gerelateerde procesapparatuur

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

DMR flash droger

Lees verder