phone-icon
contact-icon
download-icon

Mengapparatuur voor gelatine

Gelatine is een doorschijnende, kleurloze, brosse, smaakloze vaste stof, afgeleid van het collageen in de huid van dieren en botten. Het wordt vaak toegepast als verdikkingsmiddel in voedsel, geneesmiddelen, fotografie en cosmetische producten. Gelatine komt voor in sommige gummy-snoepjes en in andere producten zoals marshmallows, gelatinedessert en sommige magere yoghurts.

De oplossingen van Hosokawa Micron voor het verwerken van gelatine en andere verdikkingsmiddelen omvatten veelal poeder voormengen met Nauta® conische schroefmengers, poederdosering, pneumatisch transport, poedermalen, productclassificatie (zeven) en behandeling, verpakking en opslag van het eindproduct.

De voordelen van deze combinatie zijn een nauwkeurige menging van verschillende kwaliteiten en verschillende soorten gelatine; flexibele batchgroottes; variabele mengprocessen; na het legen van de menger blijven er minimale resten achter en segregatie tijdens het legen is niet meer nodig.

Gelatine mengen met een Nauta menger

Hygiënisch en veilig ontwerp

We updaten ons productgamma voortdurend om te voldoen aan de nieuwste klant- en industriële vereisten voor hygiëne, reiniging en preventie van stofexplosies. Hosokawa Micron is een actief EHEDG-lid en we houden altijd rekening met de huidige hygiënische technische richtlijnen, zoals EHEDG en 3-A, bij het ontwerpen, produceren en implementeren van apparatuur voor verwerking van voedingsmiddelen.

Probeer voordat u koopt

Hosokawa Micron beschikt over een eigen test- en ontwikkelcentrum in Doetinchem. Het biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen zowel op laboratorium- als productieschaal testen.

Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers helpen u ervoor te zorgen dat aan uw vereisten wordt voldaan en dat u volledig tevreden bent met de resultaten.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde procesapparatuur

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Conische schroefmenger

Lees verder