phone-icon
contact-icon
download-icon

Mengers voor instant soep ingrediënten

Instant soepen werden ongeveer 50 jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd. Aanvankelijk als een extra productlijn voor verkoopautomaten die thee, koffie en warme chocolademelk serveerden. In die tijd was de keuze beperkt en waren recepten eenvoudig (zetmeel, zout, vet, kleurstoffen en smaakstoffen). Sindsdien is het aanbod van instant soepen aanzienlijk gegroeid en het is tegenwoordig wereldwijd een belangrijk marktsegment. Een belangrijke versneller was de verbeterde kwaliteit en verscheidenheid aan ingrediënten waarmee producenten erin slaagden de steeds veranderende smaak en verwachtingen van de consument bij te houden.

Deze verbeteringen, in combinatie met stijgende productiekosten, hebben de fabrikanten ertoe gebracht de productieprocessen steeds nauwkeuriger te onderzoeken. Hosokawa Micron heeft deze ontwikkelingen op de voet gevolgd en een mengtechnologie ontwikkeld die perfect is voor het maken van instant soep.

Instant soep ingrediënten mix

Uitdagingen bij het mengen van instant soep ingrediënten

De homogeniteit en oplosbaarheid van instant soep in heet water is van cruciaal belang, net als het voorzichtig mengen van droge groenten en croutons zonder de ingrediënten te beschadigen. Dit zijn twee processen waarvoor normaal gesproken twee mengers nodig zijn. De eerste stap is de intensieve bulkmenging van de basisingrediënten (zetmeel, zout en vet). De volgende stap is het toevoegen van fragiele ingrediënten als groenten en vermicelli op lage snelheid.

Hosokawa Micron’s Vitomix mid-shear lintschroefmenger biedt beide functies in één machine, waardoor de reinigingstijd, tussentijdse opslag en logistiek wordt verkort en de kwaliteit van het eindproduct wordt verbeterd. Daar gaat het tenslotte om: onze klanten helpen hun producten te verbeteren.

Vitomix lintschroefmenger voor instant soep

Vitomix: de slimme oplossing

De Vitomix mid shear menger is een bewezen oplossing voor het mengen van voedingsmiddelen en additieven tot een uniform en perfect homogeneen basisproduct, waarbij smaak behouden blijft en zonder fragiele ingrediënten te beschadigen. Intensief mengen wordt gedaan op hoge snelheid, gevolgd door een tweede mengfase, op lage snelheid.

De menger is voorzien van een grote ISEM bolsegmentschuif (tot DN400) voor complete lediging en kan worden uitgevoerd met een grote watergesneden, scharnierende deur voor eenvoudige reiniging en inspectie alsmede CIP-reinigingsvoorzieningen indien gewenst.

ISEM bolsegmentschuif

Test- en Ontwikkelcentrum

De introductie van nieuwe ontwerpen of wijzigingen aan menglijnen of mengertypes hebben een onmiddellijk effect op het totale ontwerp van een productielijn, inclusief productstroom, toevoer en afvoer, de beschikbaarheid van personeel en de fysieke ruimte in de productiefaciliteiten. Daarom raden we aan om ons vanaf het begin bij een project te betrekken. Wij kunnen u helpen om op de lange termijn het slimste, meest kosteneffectieve concept en de beste investering te vinden.

Hosokawa Micron beschikt over uitgebreide test- en ontwikkelingsfaciliteiten om het meest efficiënte proces of systeem te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. Testen kunnen worden uitgevoerd van laboratorium- tot productieschaal. Een team van deskundige en ervaren procestechnologen staat paraat om te helpen.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde procesapparatuur

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Lintschroefmenger

Lees verder