phone-icon
contact-icon

Procesapparatuur voor suiker

Suiker is een belangrijke component van ons dagelijks dieet. Belangrijke industriële eigenschappen van suikerhoudende voedingsmiddelen zijn stromingseigenschappen, uiterlijk, oplosbaarheid, stofgehalte en smaak.

Naast talrijke suiker-maalprocessen, is Hosokawa Micron zeer bekend met meng- en agglomereerprocessen waarbij suiker gemoeid is. Een specifieke toepassing is het poedersuikercoating, om een hydrofobe (niet-hygroscopische) poedersuiker te produceren voor decoratieve doeleinden in de bakkerijsector.

Hosokawa Micron biedt complete procesoplossingen voor de verwerking van suiker op het gebied van agglomereren, mengen, ontstoffen en coaten:

  • Agglomereren met de Flexomix om een open en toegankelijke structuur te creëren voor een betere oplosbaarheid (bijvoorbeeld voor instant dranken) en/of verbeterde stromingseigenschappen.
  • Ontstoffen, om het risico van stofexplosies te verminderen en de onderhoudsintervallen van apparatuur te verbeteren, en coatingprocessen kunnen worden uitgevoerd met de Cyclomix high-shear batchmenger.
  • Mild homogeniseren en nauwkeurig mengen van suikerhoudende poedermengsels (bijvoorbeeld in de bakkerijsector) kan uitstekend worden uitgevoerd in traditionele Nauta® conische mengers.

Al onze technologieën worden ontworpen volgens de nieuwste internationale normen. Hosokawa Micron B.V. is een actief lid van EHEDG en we houden altijd rekening met de actuele hygiënische engineering-richtlijnen, zoals EHEDG en 3-A, bij het ontwerpen, produceren en implementeren van voedselprocesapparatuur.

Suiker agglomereren met de Flexomix

Probeer voordat u koopt

Hosokawa Micron beschikt over haar eigen test- en ontwikkelcentrum in Doetinchem. Het biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen zowel op laboratorium- als productieschaal testen.

Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers helpen u ervoor te zorgen dat aan uw vereisten wordt voldaan en dat u volledig tevreden bent met de resultaten.

 

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde procesapparatuur

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Conische schroefmenger

Lees verder

Agglomereren

Lees verder

Lintschroefmenger

Lees verder

Conische paddelmenger

Lees verder

High-shear impact menger

Lees verder