phone-icon
contact-icon

Hydrothermische behandeling van tarwemeel

Functionele kenmerken zoals warmte, zuurgraad en afschuifstabiliteit zijn essentieel bij het bereiden van thermisch behandelde of droge gemengde voedingsproducten. Het proces vereist gecontroleerde omstandigheden zoals een nauwkeurige toevoeging van vocht, een korte verblijftijd tijdens het drogen en directe en indirecte warmtetoevoer. Hosokawa Micron biedt een zeer geschikte oplossing voor de thermische behandeling van tarwemeel, waarbij de Nauta® conische schroefmenger en de Drymeister (DMR-H) flash droger worden gecombineerd.

Tarwemeel wordt eerst in de Nauta menger geladen. Deze is voorzien van een verwarmingsmantel. Daar wordt de tarwemeel gemengd met stoom en gedurende 20 tot 40 minuten gekookt. Na de kookcyclus wordt de menger snel geleegd in een tussenhopper. Van daaruit wordt het product direct in de Drymeister (DMR-H) gevoerd, waar het wordt gemalen en binnen enkele seconden wordt gedroogd, resulterend in een droog poeder.

Tarwemeel warmtebehandelingssysteem

Probeer voordat u koopt

Hosokawa Micron beschikt over haar eigen test- en ontwikkelcentrum in Doetinchem. Het biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen zowel op laboratorium- als productieschaal testen.
Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers helpen u ervoor te zorgen dat aan uw vereisten wordt voldaan en dat u volledig tevreden bent met de resultaten.

Van proeffabriek tot productieschaal

Wij bieden procesapparatuur en -technologieën van individuele apparatuur tot complete op maat gemaakte systeemoplossingen. Ons principe is om hoogwaardige maar betaalbare oplossingen te leveren die voldoen aan de eisen van onze klanten en uitdagingen op de lange termijn.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde procesapparatuur

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Conische schroefmenger

Lees verder

DMR flash droger

Lees verder