phone-icon
contact-icon

Verwerken van keramische poeders

Keramisch poeder, of keramische composities, worden gebruikt voor vele toepassingen, van bouwmaterialen tot tandprothesen. Keramische materialen worden gekenmerkt door hun hittebestendigheid, slijtvastheid, weerstand tegen oxidatie, thermische schokbestendigheid, chemische stabiliteit en goede isolerende eigenschappen.

Verwerking van keramiek

Keramiek wordt typischerwijze vervaardigd door bewerkte klei en andere natuurlijke metalen en mineralen te verhitten. Het resultaat is een hard, waterbestendig product. De voor de vervaardiging van keramische producten benodigde materialen moeten een speciale bewerking ondergaan om de zuiverheid, de deeltjesgrootte, deeltjesgrootteverdeling en heterogeniteit te controleren.

Een belangrijk aspect hierbij is de manier waarop de keramische deeltjes in de gewenste vorm worden gebracht. Dit proces omvat de toevoeging van water en/of additieven zoals bindmiddelen en de daadwerkelijke vormgeving. Naast nat malen en drogen is mengen een cruciaal onderdeel van dit proces.

Technologiën voor het mengen, drogen en malen van keramiek

Voor het mengen van de basismaterialen van keramiek adviseren wij onze Nauta® conische schroefmenger. Met name de zachtaardige menging en de volledige lediging van de Nauta menger is bij deze toepassing van groot voordeel. Voor de daaropvolgende droging is onze Drymeister (DMR-H) continue flash droger de ideale oplossing. De Drymeister is 's werelds eerste gepatenteerde droogsysteem waarmee de volgende processen in één apparaat kunnen worden uitgevoerd: drogen, deagglomereren/malen en ziften.

Drymeister (DMR-H) Flash Droger voor het verwerken van keramische poeders

Voor de productie van nano-keramiek, waarbij een goede stroombaarheid van de fijne deeltjes moet worden verzekerd, wordt ons AFD Vriesdroogsysteem aanbevolen.

Probeer voordat u koopt

Hosokawa Micron beschikt over een eigen test- en ontwikkelcentrum in Doetinchem. Het biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen zowel op laboratorium- als productieschaal testen.

Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers helpen u ervoor te zorgen dat aan uw vereisten wordt voldaan en dat u volledig tevreden bent met de resultaten.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde procesapparatuur

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Conische schroefmenger

Lees verder

AFD vriesdroger

Lees verder

DMR flash droger

Lees verder