phone-icon
contact-icon
download-icon

Procestechnologie voor nucleaire toepassingen

De Hosokawa Groep is een vertrouwde en betrouwbare partner voor procesapparatuur en systemen voor de verwerking van uw gevaarlijke stoffen, met bewezen referenties in de nucleaire en aanverwante industrieën. Hosokawa biedt procestechnologie voor nucleaire brandstof (MOX), opwerking van plutonium en verarmd uranium, drogen en immobiliseren van besmette stoffen.

Mengen van nucleaire materialen

De Nauta® conische schroefmenger heeft zijn nut bewezen bij de productie van splijtstof. Hij kan worden gebruikt voor het mengen van uraniumoxiden, voor het mengen van plutonium (gewonnen uit gebruikte reactorbrandstof) met verarmd uranium  bij de productie van brandstof met gemengd oxide (MOX) en ook voor de opwerking van plutonium van militaire kwaliteit (uit militaire bronnen) voor de productie van nucleaire splijtstofstaven voor de productie van elektriciteit.

Nauta® conische schroefmenger voor nucleaire materialen

Drogen & Immobiliseren van besmette materialen

De Nauta® vacuümdroger kan worden gebruikt om het drogestofgehalte van reinigingsmiddelen te verhogen. Hij is ook geschikt voor het drogen van (licht) verontreinigde materialen voorafgaand aan immobilisatie voor langdurige afvalopslag.

Het immobilisatieproces kan worden uitgevoerd met een Flexomix menger/agglomerator. Deze mengt een stollend mengsel met verontreinigd nat kernmateriaal en water.

Verwante technologieën

Naast apparatuur om te mengen, drogen en agglomereren, levert de Hosokawa Groep ook apparatuur om te malen, compacteren en containment oplossingen voor het verwerking van en omgang met gevaarlijke stoffen.

Class 1, lead shielded, crusher glovebox

 

Van enkel apparaat tot systeem op maat

Hosokawa Micron biedt procesapparatuur en technologieën van enkele apparaten tot grootschalige systeemoplossingen op maat. Ons principe is om betaalbare, high-performance oplossingen te leveren die voldoen aan zowel de huidige eisen als de langetermijnuitdagingen van onze klanten.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor meer informatie over onze poederprocesapparatuur, neem contact met ons op:

Gerelateerde procesapparatuur

Beproefde en innovatieve poederprocestechnologieën en systemen voor o.a. mengen, drogen, agglomereren, malen, ziften, compacteren en containment.

Hoge-impact-menger

Lees verder

Conische schroefmenger

Lees verder

Nauta® vacuümdroger

Lees verder

Systeemoplossingen

Lees verder