LEUK JE TE ONTMOETEN

Je komt ons dagelijks tegen!

Hosokawa Micron levert hoogwaardige poederverwerkingsapparatuur en -systemen die uiteindelijk ons dagelijks leven verbeteren. Met onze innovatieve technologieën worden producten die je dagelijks gebruikt, met de hoogste kwaliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid gemaakt en dragen zo bij aan een betere wereld voor iedereen.

In huis

Om waspoeders te produceren die gemakkelijk oplossen in water en je kleding niet verkleuren, zijn complexe processen nodig. Onze Flexomix agglomereersystemen zijn hiervoor zeer geschikt en daarom populair onder wasmiddelfabrikanten. Bovendien slaapt 70% van alle baby's ter wereld droger en beter dankzij luiers die superabsorberende polymeren bevatten, eveneens geproduceerd met Flexomix-technologie van Hosokawa.

Eten en drinken

Om de toenemende wereldbevolking te voeden stijgt de vraag naar plantaardige eiwitten enorm. Deze eiwitten zijn echter vaak temperatuurgevoelig en lastig te verwerken. Hosokawa Micron levert meng- en droogsystemen die deze uitdagingen efficiënt en duurzaam aanpakken.

Wie geniet er niet af en toe van een koekje, chocola of chips? De kans is groot dat de ingrediënten ervan zijn gemengd met apparatuur van Hosokawa. Oplospoeder voor koffie of chocoladedranken, thuis of uit een automaat, mag niet stuiven maar moet wel makkelijk oplossen in water of melk. Hoe krijg je dat voor elkaar? Nou, met meng, maal- en agglomereerapparatuur van Hosokawa.

Andere voedingsmiddelen die met Hosokawa-apparatuur worden geproduceerd, zijn bijvoorbeeld babymelkpoeder, bakkerij-ingrediënten, instant soep, paneermeel en kruidenmixen.

Gezondheid

Bijna iedereen neemt wel eens aspirine of paracetamol. Deze pijnstillers worden in Europa onder andere geproduceerd met behulp van onze Nauta® vacuümmengers en -drogers en buiten Europa met onze DMR maaldrogers. De Hosokawa Cyclomix wordt veel gebruikt voor het mengen van inhalatiepoeders voor astmapatiënten.

Persoonlijke verzorging

Veel lichaamsverzorgingsproducten bevatten ingrediënten die zijn verwerkt met onze meng-, droog- en agglomereerapparatuur. Diverse cosmeticaproducten bevatten ingrediënten die worden gemengd en gecoat in onze hoogtoerige Cyclomix mengers voor een gelijkmatige verspreiding van de pigmenten, terwijl andere ingrediënten perfect worden gemalen en gemicroniseerd met kogelmolens van Hosokawa Alpine.

Mobiliteit

Om de remmen van je fiets, brommer of auto te produceren wordt ijzerpoeder gebruikt. De exacte samenstelling is uitermate belangrijk voor de kwaliteit en veiligheid, en dat wordt bereikt door zeer nauwkeurig te mengen in Hosokawa-mengers. Hosokawa-technologie wordt ook gebruikt bij de productie van geavanceerde polymeren voor Formule 1-auto's.

Aan accu's van elektrische auto's worden hoge eisen gesteld op het gebied van laadtijd, capaciteit en levensduur. Tegelijkertijd moeten ze betrouwbaar, veilig en liefst zo compact mogelijk zijn. Hosokawa levert hoogwaardige apparatuur voor gebruik in tal van stappen van het accuproductieproces.

Hosokawa-apparatuur wordt ook gebruikt bij de productie van vele andere producten, bijvoorbeeld tonerpoeder voor printers, gips, diervoeding, geneesmiddelen en zelfs cement. De lijst met toepassingen is gewoonweg te lang om op te noemen.

Zoals je ziet, kom je ons vaker tegen dan je waarschijnlijk dacht!

HOE KUNNEN WIJ U HELPEN?

Neem contact met ons op om te ontdekken of de Hosokawa Micron procestechnologie geschikt is voor uw product en proces.

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer