CHEMIE

Process technologies for tomorrow.

AGGLOMEREREN VAN CARBON BLACK

Carbon Black is een materiaal dat wordt geproduceerd door de onvolledige verbranding van koolwaterstoffen zoals ruwe olie en andere aardolieproducten. De belangrijkste toepassingen voor carbon black zijn als additief bij de productie van autobanden of als pigment. In beide gevallen moet het carbon black in de productiefase met andere componenten worden gemengd.

Dit maakt kleine deeltjes wenselijk, maar het grote nadeel van kleine carbon black deeltjes is dat ze erg stoffig zijn. Het Flexomix continu agglomereersysteem lost dit probleem op, doordat het grotere carbon black deeltjes produceert (meestal ook met een hoger stortgewicht) die minder stof genereren en met goede stromings- en mengeigenschappen.

Flexomix continue agglomereersysteem

Met het Flexomix continue agglomereersysteem kunnen poreuze agglomeraten worden geproduceerd binnen een bereik van 100 tot 1500 micron met een typische D50-waarde tussen 200 en 700 micron. Capaciteiten kunnen variëren van 100 kg/u tot 40.000 kg/u, afhankelijk van het systeemontwerp en de kenmerken en vereisten van het product.

Elk agglomereersysteem dat door Hosokawa Micron wordt geleverd, wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de klant en op basis van grondige testen met het product op semi-productieschaal in onze proeffabriek.

Testen & Procesontwikkeling

Proeffabriek in Doetinchem

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor carbon black, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.

Lees meer