CHEMIE

Process technologies for tomorrow.

PROCESAPPARATUUR VOOR BIOPESTICIDEN

Hosokawa Microns procestechnologieën worden met succes toegepast in veel productieprocessen voor poedervormige gewasbeschermingsmiddelen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat Hosokawa’s vacuümdroog- en mengtechnologieën ook geschikt zijn voor de productie van biopesticiden.

De markt voor biopesticiden groeit snel. Om meer kennis over biopesticide producten en hun productieprocessen te vergaren, heeft Hosokawa Micron een groep studenten chemische-/ procestechniek van de Hogeschool Utrecht gevraagd een onderzoek uit te voeren naar dit onderwerp.

Het onderzoek wees uit dat Hosokawa Micron’s procestechnologieën kunnen worden toegepast in vele processen voor de productie van biopesticiden. Vooral de lagetemperatuur- (vacuüm) droog- en mengtechnologieën zijn geschikt.

Test- en Ontwikkelcentrum

Om fabrikanten te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe biopesticideproducten of productieprocessen biedt Hosokawa Micron in Doetinchem uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten. Testen kunnen variëren van laboratorium- tot productieschaal (van 1 tot 6000 liter). Een team van bekwame en ervaren procesengineers is beschikbaar om te helpen bij het bepalen van het meest efficiënte proces, systeem of installatie voorafgaand aan het definitieve ontwerp.

Innovatiehub Doetinchem

Hosokawa Micron B.V. werkt graag met studenten en is medeoprichter van de Innovatiehub Doetinchem. De Innovatiehub heeft als doel bij te dragen aan de opleiding van een nieuwe generatie professionals door het aanbieden van onderzoeksopdrachten en stageplekken. Bovendien zijn studenten met hun frisse, nieuwe inzichten een voortdurende bron voor innovatieve ideeën.

Van enkel apparaat tot systeem op maat

Hosokawa Micron B.V. biedt procesapparatuur en technologieën van enkele apparaten tot grootschalige systeemoplossingen op maat. Ons principe is om betaalbare, high-performance oplossingen te leveren die voldoen aan zowel de huidige eisen als de langetermijnuitdagingen van onze klanten.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van biopesticiden, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer