CHEMIE

Process technologies for tomorrow.

PROCESAPPARATUUR VOOR TONER(CPT)

Toner bestond oorspronkelijk gewoon uit koolstofpoeder. Om de kwaliteit te verbeteren werd de koolstof later gemengd met een polymeer. Toner werd lange tijd vervaardigd door de ingrediënten te mengen, gevolgd door breken, malen, een classificatiestap en een post-mengstap. Dit proces resulteert in tonerdeeltjes met verschillende grootten en asferische vormen. Vervolgens werden chemisch geproduceerde toners (CPT) ontwikkeld die verschillende procesvereisten stellen.

De Hosokawa Micron Group biedt diverse poederverwerkingsoplossingen die perfect geschikt zijn voor de vervaardiging van chemisch geproduceerde toners (CPT).

Nauta® vacuümdroger

De Nauta vacuümdroger kan grote hoeveelheden chemisch geproduceerde toner drogen tot het gewenste vochtgehalte. Vanwege het hoge vacuümniveau kan het product worden gedroogd bij lage temperaturen, waardoor wordt vermeden dat het product smelt of agglomereert in de droger. Dankzij het ontwerp en onze ervaring kunnen we de drogers tot 22 m³ bouwen met een vrijdragende mengschroef. Dit betekent dat er geen extra ongecontroleerde warmte wordt ontwikkeld door een schroefondersteuning, aangezien het ontwerp van de aandrijving sterk is en de schroef niet hoeft te worden ondersteund.

Nauta® vacuümdroger

Cyclomix high-shear menger

Het post-mengen kan efficiënt worden uitgevoerd in een Cyclomix high-shear menger, waarbij de gedroogde, samenhangende toner wordt vermengd met het vloeimiddel en een ladingcontrolemiddel. Deze additieven coaten de tonerdeeltjes op de bodem, aangezien de hoge afschuifkrachten in de Cyclomix de tonerdeeltjes rond de mixer en door de additieven rollen. De Cyclomix is uitgerust met een koelmantel op het vat en op het deksel om te voorkomen dat het materiaal tijdens het mengen opwarmt. Het heeft ook een speciaal ontwerp van de afdichting om te voorkomen dat kleine deeltjes in het afdichtingsgebied smelten. Dit resulteert in deeltjes met een gelijk stroom- en geleidbaarheidsgedrag in de printer.

Cyclomix high-shear menger

Malen en ziften

Hosokawa Alpine levert al sinds tientallen jaren een breed scala aan tonersystemen in verschillende uitvoeringen aan gerenommeerde tonerfabrikanten over de hele wereld. Het productgamma van Hosokawa Alpine omvat tevens complete tonersystemen voor conventionele tonerproductielijnen. Voor chemisch geproduceerde toners biedt Hosokawa Alpine zifters die zonodig ook na de droogfase kunnen worden toegepast.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van toner, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.

Lees meer