CHEMIE

Process technologies for tomorrow.

MENGSYSTEMEN VOOR KUNSTMEST

De poederverwerkingstechnologieën van Hosokawa Micron zijn zeer geschikt voor de productie van kunstmest, meer specifiek voor het mengen van tricalciumfosfaat (TCP) of dicalciumfosfaat (DCP) met fosforzuur. De waarde van het eindproduct hangt af van de verhouding van het TCP of DCP tot het fosforzuur, waardoor het een essentiële overweging is voor dit productieproces.

Het Flexomix agglomeratiesysteem is ideaal voor het in de juiste verhouding mengen van TCP of DCP met fosforzuur. Het in de Flexomix verwerkte product is reactief en nat. Er is een bepaalde verblijftijd nodig totdat de reactie is voltooid. Nadat de reactie is voltooid, is het raadzaam om een wervelbeddroger te gebruiken om het overtollige water te verdampen en het product te drogen.

Flexomix agglomeratiesysteem voor kunstmest

Dit betekent dat u de conversieratio kunt optimaliseren voor de hoogst mogelijke productwaarde. Het eindresultaat zijn vrijstromende agglomeraten die gemakkelijk te hanteren zijn tijdens verdere verwerking of ideaal om rechtstreeks aan de consument te verkopen.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Proeffabriek in Doetinchem

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van kunstmest, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.

Lees meer