CHEMIE

Process technologies for tomorrow.

SURFACE CROSS-LINKING AGENTS TOEVOEGEN AAN SAP

Superabsorberende polymeren (SAP) zijn polymeren die een grote hoeveelheid vloeistof kunnen absorberen en vasthouden. Waterabsorberende polymeren (hydrogels) zijn zelfs in staat om tot 500 hun eigen gewicht in water te absorberen en vasthouden. Het materiaal zwelt daarbij op tot een hydrogel die tot meer dan 99% uit water kan bestaan. Het houdt het vocht ook vast onder druk. SAP's worden vooral gebruikt in luiers en incontinentieproducten; ze zijn ervoor verantwoordelijk dat luiers zeer dun kunnen zijn.

Toevoegen van surface cross-linking agents

Flexomix menger / agglomerator Flexomix menger / agglomerator

Hosokawa's Flexomix technologie wordt veel ingezet om surface cross-linking agents aan SAP's toe te voegen. Het kan worden gebruikt om poeder en vloeistof in de juiste verhoudingen te doseren om een homogeen mengsel te creëren en is zelfreinigend om productophoping te voorkomen, wat vaak een probleem kan zijn bij SAP-productie.

Wist u dat?

De belangrijkste toepassing van superabsorberende polymeren is in hygiëneproducten voor éénmalig gebruik zoals luiers, incontinentiemateriaal en hygieneproducten voor vrouwen. Ze absorberen vloeistoffen om een gel te vormen, wat lekkage voorkomt. Andere toepassingen zijn waterblokkeringstoepassingen in elektrische stroomkabels, optische kabels, constructiewerken, voedselverpakkingen en landbouwkundige bodemverbeteraars.

 
70% van de baby's ter wereld slapen droger en fijner dankzij Superabsorberende Polymeren die geproduceerd zijn met Flexomix agglomereertechnologie!

 

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Proeffabriek in Doetinchem

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van superabsorberende polymeren, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.

Lees meer