COSMETICA

Process technologies for tomorrow.

PROCESSYSTEMEN VOOR DE COSMETISCHE INDUSTRIE

De meesten van ons gebruiken iedere dag cosmetica in de vorm van deodorant, shampoo, vochtinbrengende crèmes, parfum, make-up, nagellak, haarkleurmiddelen en allerlei schoonheidsbehandelingen. Over het algemeen zijn deze cosmetica samengesteld uit chemische verbindingen, sommige natuurlijk maar de meeste synthetisch. Producenten van gezichtspoeders bijvoorbeeld, hebben complexe formules ontwikkeld om tegemoet te komen aan de hoge eisen van de consument.

Belangrijke aspecten bij dergelijke cosmetische producten zijn onder andere textuur, kleurconsistentie, minimaal productverlies en ze moeten zowel eenvoudig aan te brengen als schoon te maken zijn. Dit zorgt er ook voor dat er hoge eisen worden gesteld aan het productieproces. Hosokawa Micron biedt een breed scala aan procesapparatuur voor de verwerking en productie van cosmetische poeders.

Cosmetische poeders mengen

De Cyclomix high-shear impactmenger kan gezichtspoeder snel en efficiënt produceren. Het resultaat zijn homogene, klontvrije batches zonder de noodzaak om het product te vermalen achteraf. Omdat de rotor ook op lage snelheden kan worden ingesteld, is het niet nodig om een aanvullende low-shear menger te gebruiken voor het toevoegen van fragiele of hittegevoelige componenten. Deze unieke combinatie voorkomt productverlies en uitvaltijd voor reinigingsdoeleinden.

Pigmenten kunnen met de Cyclomix volledig worden gedispergeerd. Het mengproces hoeft niet te worden onderbroken terwijl olie wordt toegevoegd via het deksel van de menger. Door het continue mengproces wordt het materiaal bij de sproeikop voortdurend ververst en ontstaat er een homogene batch zonder klontvorming omdat de deeltjes niet overmatig nat worden. De rotorsnelheid kan variabel worden aangepast van 3 tot 30 m/s, waardoor breekbare materialen aan het einde van de batchcyclus kunnen worden toegevoegd en gemengd, zonder de productstructuur te beschadigen.

Malen en microniseren van cosmetische poeders

Poeders vormen een aanzienlijk deel van de basismaterialen die nodig zijn voor cosmetica. De productie van deze poeders vereist malen en microniseren, een specialiteit van Hosokawa Alpine. Hosokawa Alpine heeft zich gevestigd als expert in de verwerking van droge poeders en levert complete systemen voor het formuleren van poedervormige cosmetica, inclusief systemen voor het fijn malen van droge grond- en basismaterialen en het microniseren van gezichtspoeder.

Containment

Ons assortiment toonaangevende procesapparatuur omvat containmentoplossingen voor het veilig hanteren van poeders en oplosmiddelen tijdens het productieproces. De apparatuur staat bekend om zijn vermogen om hoogwaardige materialen te verwerken, de uitstekende kwaliteit en eenvoudige reiniging, en maakt gebruik van onze uitgebreide ervaring in de farmaceutische sector.

Het belangrijkste expertisecentrum van de Hosokawa Group voor containmenttechnologie is Hosokawa Micron Ltd. in het Verenigd Koninkrijk. Hun slimme downflow-cabines en laminaire flowcabines voor de handling van poeders en oplosmiddelen kunnen worden uitgerust met hun unieke, intelligente Hosokawa Gen4 software, terwijl hun aanbod isolatoren, glove boxes, drum handling- en vul- en weegsystemen perfect is voor de veilige verwerking van ultrafijne poeders, inclusief deeltjes van nanogrootte.

Voor meer informatie over de containmentoplossingen van Hosokawa Micron Ltd. voor de cosmetica-industrie, bezoek hun website.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van cosmetica, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.

Lees meer