VOEDINGSMIDDELEN

Process technologies for tomorrow.

MENGAPPARATUUR VOOR BABYMELKPOEDER

Bij het ontwerpen van een productielijn voor babyvoeding is het belangrijkste element om te zorgen voor het juiste gehalte van alle componenten in het premixmengsel en de juiste verhouding tussen premix en drager. Voldoen aan de strenge eisen met betrekking tot premix voor babyvoeding is een van de grootste uitdagingen in de mengtechnologie.

De uitdaging is om een goede oplossing te vinden voor de tegenstrijdigheid tussen enerzijds het zeer lage gehalte aan actieve ingrediënten (zoals vitaminen, zouten en mineraalcomplexen) en de zeer kleine doses van het eindproduct en anderzijds de relatief grote partijen met de kortst mogelijke batchtijden.

Verder moet de nadruk liggen op het vermijden van onnauwkeurigheden in de uiteindelijke verpakking, omdat er ernstige gevolgen aan verbonden zijn. Voor dit aspect voelt Hosokawa Micron de wederzijdse verantwoordelijkheid samen met hun klanten om baby's het best mogelijke melkpoeder voor babyvoeding te bieden.

DESKUNDIGE ENGINEERING VOOR HET MENGEN VAN BABYVOEDING

In de loop der jaren heeft Hosokawa Micron een groot aantal babyvoedingsmengers geleverd, met ongebruikelijke combinaties van CIP- of op maat ontworpen droogreinigingsvoorzieningen, een hoge mengnauwkeurigheid, grote volumes, lage energie-input en hoge productiecapaciteiten. Dit vereist flexibiliteit, toewijding en deskundige engineering.

Tot voor kort waren bijna al deze mengers gebaseerd op de traditionele, bewezen Nauta-technologie, zeer goed geschikt om de hoogst mogelijke mengnauwkeurigheid te bereiken zonder risico van segregatie en productbeschadiging. Onze nieuwste ontwikkeling in apparatuur voor het mengen van zuigelingenvoeding was gericht op het verminderen van productiekosten en bouwhoogte, wat leidde tot de introductie van de Vitomix lintschroefmenger.

De Vitomix heeft nog kortere batchtijden, betere toegankelijkheid voor vaak handmatige droogreiniging met behoud van de hoogst mogelijke mengnauwkeurigheid. Met behulp van twee conische vrijhangende schroeven is de netto energie-input voor het product effectief zelfs nog lager in vergelijking met de al zeer milde Nauta-menger.

HYGIËNISCH EN VEILIG ONTWERP

We updaten ons productgamma voortdurend om te voldoen aan de nieuwste klant- en industriële vereisten voor hygiëne, reiniging en preventie van stofexplosies. Hosokawa Micron B.V. is een actief lid van EHEDG en we houden altijd rekening met de huidige hygiënische technische richtlijnen, zoals EHEDG en 3-A, bij het ontwerpen, produceren en implementeren van voedselverwerkingsapparatuur.

Voor het mengen van babyvoeding, beschikt de Vitomix over een hoog niveau van oppervlaktebehandeling, mengschroeven in sanitaire uitvoering, een grote stof- en vloeistofdichte reinigingsdeur in de ketelwand, een hygiënische monsternemer en een ISEM bolsegmentschuif, die een korte ledigingstijd combineert met een beheersbare ledigingssnelheid.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Overweeg dan om uw toepassing eerst te testen op onze testsysteem in onze state-of-the-art proeffabriek in Doetinchem. We bieden daar tevens diensten op het gebied van loonproductie.

Onze proeffabriek biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen proeven uitvoeren, zowel op laboratorium- als productieschaal. Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers zijn er om te zorgen dat aan uw eisen wordt voldaan en dat u volledig tevreden bent met de resultaten.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de productie van babymelkpoeder, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer