VOEDINGSMIDDELEN

Process technologies for tomorrow.

MENGAPPARATUUR VOOR GELATINE

Gelatine is een doorschijnende, kleurloze, brosse, smaakloze vaste stof, afgeleid van het collageen in de huid van dieren en botten. Het wordt vaak toegepast als verdikkingsmiddel in voedsel, geneesmiddelen, fotografie en cosmetische producten. Gelatine komt voor in sommige gummy-snoepjes en in andere producten zoals marshmallows, gelatinedessert en sommige magere yoghurts.

De oplossingen van Hosokawa Micron voor het verwerken van gelatine en andere verdikkingsmiddelen omvatten veelal poeder voormengen met Nauta® conische schroefmengers, poederdosering, pneumatisch transport, poedermalen, productclassificatie (zeven) en behandeling, verpakking en opslag van het eindproduct.

De voordelen van deze combinatie zijn een nauwkeurige menging van verschillende kwaliteiten en verschillende soorten gelatine; flexibele batchgroottes; variabele mengprocessen; na het legen van de menger blijven er minimale resten achter en segregatie tijdens het legen is niet meer nodig.

Hygiënisch en veilig ontwerp

We updaten ons productgamma voortdurend om te voldoen aan de nieuwste klant- en industriële vereisten voor hygiëne, reiniging en preventie van stofexplosies. Hosokawa Micron is een actief EHEDG-lid en we houden altijd rekening met de huidige hygiënische technische richtlijnen, zoals EHEDG en 3-A, bij het ontwerpen, produceren en implementeren van apparatuur voor verwerking van voedingsmiddelen.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van gelatine, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer