VOEDINGSMIDDELEN

Process technologies for tomorrow.

ONTVET HUIDCOLLAGEEN

Voor het drogen van ontvet huidcollageen van rund of varken heeft dDMR flash droger zich als uitermate geschikt bewezen. Bovendien kunnen met de Drymeister aanzienlijke besparingen op de operationele kosten worden bereikt, in vergelijking met andere gangbare droogsystemen.

Gehydrolyseerd collageen wordt al meer dan 100 jaar gebruikt bij de bereiding van voedsel. Collageenpoeder wordt gebruikt in vlees, vis en voor eiwitverrijking in alle soorten voedsel vanwege de functionele eigenschappen. Gehydrolyseerd collageen is echter notoir moeilijk te hanteren als vochtig toevoermateriaal, slurry of filterkoek. Het vertoont slechte stromingseigenschappen, heeft de neiging cohesief te zijn en is bovendien temperatuurgevoelig. Wanneer deze problemen worden toegevoegd aan de vereisten voor eindproducten met de juiste kleur en smaak, wordt het duidelijk dat het van cruciaal belang is om de juiste droger te selecteren.

Typische proceskenmerken

  • Vochtgehalte: doorgaans tot ca. 6%
  • Producttemperatuur: < 80°C
  • Deeltjesgrootteverdeling: fijn poeder, zonder agglomeraten
  • Basismateriaal: ontvet en gehakt huidcollageen met een vochtgehalte van ca. 72%

Drogen, malen en ziften in één apparaat

Onderstaand diagram toont een typisch Drymeister flash-droogsysteem. Hieruit blijkt duidelijk dat het aantal processtappen (en derhalve operationale kosten) beperkt is bij gebruik van een DMR flash-droogsysteem. Dankzij zijn ontwerp gebruikt de Drymeister minder thermische energie per kilogram verdampt water dan conventionele drogers, resulterend in verdere besparingen en een meer milieuvriendelijke operatie.

Collageen peptide slurry drogen met een Drymeister flash-droogsysteem

De maalsectie in het onderste deel van de droger is zorgvuldig ontworpen voor een optimale maling van het vochtige materiaal. Producten verkregen met een traditionele droger bevatten doorgaans ongewenste agglomeraten, zodat een aanvullend maalproces nodig is na het drogen. Een dergelijke extra processtap is bij gebruik van een DMR overbodig.

Door een aantal processtappen te combineren in één apparaat biedt Hosokawa Micron een eenvoudiger proces en lagere operationele kosten. Met de introductie van de DMR flash droger kunnen zelfs de lastigste producten in één stap zeer efficiënt worden gedroogd en geclassificeerd tot een fijn en uniform product.

Hygiënisch en veilig ontwerp

We updaten ons productgamma voortdurend om te voldoen aan de nieuwste klant- en industriële vereisten voor hygiëne, reiniging en preventie van stofexplosies. Hosokawa Micron is een actief EHEDG-lid en we houden altijd rekening met de huidige hygiënische technische richtlijnen, zoals EHEDG en 3-A, bij het ontwerpen, produceren en implementeren van apparatuur voor verwerking van voedingsmiddelen.

Probeer voordat u koopt

Hosokawa Micron beschikt over haar eigen test- en ontwikkelcentrum in Doetinchem. Het biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen zowel op laboratorium- als productieschaal testen.

Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers helpen u ervoor te zorgen dat aan uw vereisten wordt voldaan en dat u volledig tevreden bent met de resultaten.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van collageen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer