VOEDINGSMIDDELEN

Process technologies for tomorrow.

HYDROTHERMISCHE BEHANDELING VAN TARWEMEEL

Functionele kenmerken zoals warmte, zuurgraad en afschuifstabiliteit zijn essentieel bij het bereiden van thermisch behandelde of droge gemengde voedingsproducten. Het proces vereist gecontroleerde omstandigheden zoals een nauwkeurige toevoeging van vocht, een korte verblijftijd tijdens het drogen en directe en indirecte warmtetoevoer. Hosokawa Micron biedt een zeer geschikte oplossing voor de thermische behandeling van tarwemeel, waarbij de Nauta® conische schroefmenger en de DMR flash-maaldroger worden gecombineerd.

Tarwemeel wordt eerst in de Nauta menger geladen. Deze is voorzien van een verwarmingsmantel. Daar wordt de tarwemeel gemengd met stoom en gedurende 20 tot 40 minuten gekookt. Na de kookcyclus wordt de menger snel geleegd in een tussenhopper. Van daaruit wordt het product direct in de DMR gevoerd, waar het wordt gemalen en binnen enkele seconden wordt gedroogd, resulterend in een droog poeder.

Tarwemeel warmtebehandelingssysteem

PROBEER VOORDAT U KOOPT

Proeffabriek in Doetinchem

Nog niet overtuigd? Hosokawa Micron beschikt over een eigen test- en ontwikkelcentrum in Doetinchem. Het biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen zowel op laboratorium- als productieschaal testen.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van tarwemeel, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME POEDERVERWERKINGSSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is ISO 14001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij in onze bedrijfsvoering voortdurend aandacht besteden aan het beheersen en verbeteren van onze prestaties op milieugebied. Zo kunnen we voldoen aan de wet- en regelgeving en milieurisico's beheersen. Daarnaast streven we naar een permanente verbetering van de milieuprestaties binnen onze organisatie.

Lees meer