INNOVATIEF VRIESDROOGSYSTEEM

voor vrij-stromende, steriele bulkfarmaceutica

AFD

FARMA-VRIESDROGER

De Actieve Vriesdroger (AFD) biedt unieke mogelijkheden voor het produceren van steriele farmaceutische bulkpoeders in één processtap. Dit resulteert altijd in een fijn, los poeder dat direct beschikbaar is. Materiaalconsistenties kunnen variëren van oplossingen, dispersies tot pasteuze producten en zelfs natte vaste stoffen. De belangrijkste voordelen van deze technologie zijn efficiency, minimale handling en een constante, hoge productkwaliteit.

WERKINGSPRINCIPE

In de AFD vriesdroger wordt het product eerst dynamisch bevroren in een speciaal ontworpen droogkamer. Of het te drogen startmateriaal nu een vloeibaar, korrelvormig of pasteus product is; de geforceerde beweging in de droogkamer zorgt ervoor dat het bevriest in de vorm van een vrijstromende, vaste korrels.

Zodra het product volledig is bevroren wordt een diep vacuüm toegepast, waardoor de sublimatie begint. Warmte wordt via de ketelmantel en dankzij de dynamische omgeving effectief over het product verdeeld. De aanvankelijk grove, bevroren korrels krimpen geleidelijk als de ijsstructuur die het bevroren materiaal verbindt, sublimeert, zodat een los poeder bestaande uit fijne, droge deeltjes overblijft.

Als het oplosmiddel verdwijnt begint de producttemperatuur te stijgen, tot deze gelijk is aan de manteltemperatuur. Dit markeert het einde van het droogproces. Zodra het vacuüm is opgeheven, wordt de droogkamer geopend en kan het poedervormige product worden opgevangen.

 • Kenmerken
  • Efficiënt
   Het AFD vriesdroogproces is minder arbeidsintensief dan het traditionele proces met platen (tray-drogers). De Actieve Vriesdroger produceert klontenvrije, vrijstomende poeders in één enkele stap. Dit betekent een significant korter en simpeler proces, zonder handmatige bewerkingen of nabewerkingen, zodat u tijd en geld bespaart!
  • Superieure kwaliteit
   Dankzij de alternatieve en veel snellere methode waarmee de AFD vriesdroger het substraat bevriest, is de structuur van het eindproduct anders en resulteert in de meeste gevallen in een amorfe structuur met een betere (re-)dispergeerbaarheid en vrijstromende eigenschappen. Bovendien is de korrelgrootte van het eindproduct vaak extreem fijn en uniform.
  • Vrij van contaminatie
   De AFD vriesdroger is ideaal voor steriele farmaceutische materialen, want er is nauwelijks gevaar voor contaminatie.
  • Compact
   Een AFD vriesdroogsysteem is compact en vereist veel minder vloeroppervlak dan conventionele tray-drogers, die meestal bestaan uit horizontale ketels, vries- en plaathandlingapparatuur. Hosokawa Micron heeft dit alles samengevoegd in één apparaat.
 • Toepassingen

  Actieve Vriesdroogtechnologie is geschikt voor steriele bulkgeneesmiddelen, waaronder:

  • Antibiotica
  • API’s
  • Collageen
  • Eiwitten
 • Modellen

  AFD vriesdroogsystemen zijn verkrijgbaar in drie modellen. Hieronder worden enkele typische kenmerken vermeld. Let op, deze waarden zijn indicatief. Gedetailleerde informatie is op aanvraag beschikbaar.

  Model[l]AFD-5AFD-20 *AFD-100 *
  Max. netto productvolume (vloeistof) [l] 2,5 10 50
  Manteloppervlak [m²] 0,13 0,33 0,98
  Max. sublimatiecapaciteit bij p = 2 mbar [kg/h] 0,3 0,8 2,2


  * Steriele uitvoering

  Een AFD vriesdroogsysteem bestaat uit de volgende componenten:

  • Vriesdroogkamer
  • Producthouder en gedeelde kleppen
  • Vacuüm-stoffilter
  • Vacuümpomp-skid
  • Verwarmings- en koelsysteem
  • CIP-skid
  • SIP-skid
  • Skid met toebehoren
  • Besturingssysteem

DROOGSYSTEMEN

Als wereldwijde ontwikkelaar, fabrikant en 'one-stop shop'-leverancier van poederverwerkingssystemen en -installaties, biedt Hosokawa Micron een breed scala aan zowel batch- als continue droogtechnologieën. We selecteren, configureren en integreren alle componenten en processen zorgvuldig om de optimale functionaliteit, kwaliteit en efficiëntie van uw droogsysteem te garanderen.

Hosokawa Micron biedt een breed scala aan droogtechnologieën. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de ideale partner om uw droogoperatie te transformeren tot een op maat gemaakt poederverwerkingssysteem, van begin- tot eindproduct.

ENERGIEBESPARENDE VRIESDROOGSYSTEMEN

Drogen is verantwoordelijk voor meer dan 15% van het energieverbruik in moderne industriële processen. Dit maakt energierendement een belangrijke factor bij het ontwerpen van een vriesdroogsysteem. Hosokawa Micron is expert in de ontwikkeling van geavanceerde poederprocessystemen en we steken veel van onze eigen energie in de ontwikkeling van vriesdroogsystemen die u energie zullen besparen!

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Onze proeffabriek en ontwikkelcentrum in Nederland biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen testen op zowel laboratoriumniveau als op productieschaal.

Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers staan voor u klaar om ervoor te zorgen dat aan uw eisen wordt voldaan en dat u helemaal tevreden bent met de resultaten. Ons principe is het leveren van hoogwaardige en toch betaalbare oplossingen die voldoen aan de eisen en uitdagingen van onze klanten, ook op de lange termijn.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van vaste stoffen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer