BATCH-DROGERS

CPD

CONISCHE PEDDELDROGER

De CPD conische peddeldroger is Hosokawa's nieuwste droogtechnologie. Het unieke peddelontwerp van de verticale, centraal gestuurde droger combineert extreem snelle droogtijden met een compact design.

De CPD is een universele vacuümdroger die ontworpen is voor vacuüm en atmosferische druk en het verwerken van diverse materialen zoals poeders, filterkoeken, pasteuze of viskeuze slurries, vooral wanneer ze fragiel en/of warmtegevoelig zijn.

Werkingsprincipe

De thermische energie die nodig is voor het drogen, wordt in het product geïntroduceerd middels een verwarmde mantel die verwarmd kan worden met diverse media, waaronder stoom, hete olie en water. De combinatie van de mantel met efficiënt mengen draagt de warmte gelijkmatig over aan het product.

Door het vacuüm binnenin de droger kan damp op lage temperaturen worden afgevangen, hetgeen de conische peddeldroger ideaal maakt voor het drogen van warmtegevoelige producten. De dampen worden verwijderd door een stoffilter dat bovenop de ketel is gemonteerd. Dit voorkomt dat stof het vacuümsysteem kan binnendringen.

De conische peddeldroger is uitgerust met een condensor met een opvangreservoir voor oplosmiddelen. Deze condensor kan vóór of na de vacuumpomp worden geïnstalleerd, afhankelijk van de eigenschappen van de oplosmiddelen.

Het vochtgehalte van het product kan worden beheerst door het gewicht van het condensaat te bewaken of door toepassing van de Hosokawa monsternemer, die monsters van het product neemt in de ketel, onder vacuüm.

 • Kenmerken
  • Multifunctioneel en breed inzetbaar
  • Efficiënt batch drogen van losse poeders tot zware filterkoeken en viskeuze vloeistoffen
  • Compact ontwerp
  • Batch volumes variërend van 5 tot 10 000 liter
  • Extreem snel drogen
  • Voldoet volledig aan internationale normen (FDA, cGMP, EHEDG)
  • Geautomatiseerde reinigingsoplossingen met onze gepatenteerde CIP-filter en CIP-skids
  • Steriele processen (SIP) mogelijk
 • Toepassingen

  De conische peddeldroger is ontworpen voor het vacuüm drogen van vaste stoffen, maar is eveneens geschikt voor een breed scala aan andere toepassingen die een thermische of vacuüm behandeling vereisen, zoals:

  • Chemische reacties: alcalisatie, vaste stof / gas reacties
  • Kristallisatie
  • Natte agglomeratie en granulatie van stortgoed
  • Sterilisatie
  • Homogenisering onder vacuümcondities
  • Koeling van vaste en vloeistoffen
  • Ontluchting van pasteuze en vloeibare producten

  Deze combinatie van diverse processen in één ketel levert geweldige besparingen op met betrekking tot investeringskosten, arbeidskosten en ruimtebeslag.

 • Modellen

  De conische peddeldroger (CPD) is verkrijgbaar in diverse grootten. Een aantal grootten met hun typische kenmerken is hieronder weergegeven. Let op, deze waarden zijn indicatief. Gedetailleerde informatie is op aanvraag beschikbaar.

  Volume
  [l]550500100020003000 - 15.000
  Keteldiameter [mm] 300 650 1400 1840 2250 op aanvraag
  Uitlaatdiameter [mm] 80 150 300 350 400 op aanvraag
  Hoogte, incl. motor [mm] 280 713 1178 2657 3125 op aanvraag
  Typisch motorvermogen [kW] 0,5 - 1 1 - 4 4 - 20 10 - 40 30 - 80 op aanvraag

DROOGSYSTEMEN

Als wereldwijde ontwikkelaar, fabrikant en 'one-stop shop'-leverancier van poederverwerkingssystemen en -installaties, biedt Hosokawa Micron een breed scala aan zowel batch- als continue droogtechnologieën. We selecteren, configureren en integreren alle componenten en processen zorgvuldig om de optimale functionaliteit, kwaliteit en efficiëntie van uw droogsysteem te garanderen.

Hosokawa Micron biedt een breed scala aan droogtechnologieën. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de ideale partner om uw droogoperatie te transformeren tot een op maat gemaakt poederverwerkingssysteem, van begin- tot eindproduct.

ENERGIEBESPARENDE VACUÜMDROGERS

Drogen is verantwoordelijk voor meer dan 15% van het energieverbruik in moderne industriële processen. Dit maakt energierendement een belangrijke factor bij het ontwerpen van een vacuümdroogsysteem. Hosokawa Micron is expert in de ontwikkeling van geavanceerde poederprocessystemen en we steken veel van onze eigen energie in de ontwikkeling van vacuümdroogsystemen die u energie zullen besparen!

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Proeffabriek en Ontwikkelcentrum in Doetinchem

Onze proeffabriek en ontwikkelcentrum in Nederland biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen testen op zowel laboratoriumniveau als op productieschaal.

Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers staan voor u klaar om ervoor te zorgen dat aan uw eisen wordt voldaan en dat u helemaal tevreden bent met de resultaten. Ons principe is het leveren van hoogwaardige en toch betaalbare oplossingen die voldoen aan de eisen en uitdagingen van onze klanten, ook op de lange termijn.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van vaste stoffen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer