DROOGSYSTEMEN

DROOGSYSTEMEN VOOR POEDERS EN BULKGOED

Als wereldwijde ontwikkelaar, fabrikant en 'one-stop shop'-leverancier van poederverwerkingssystemen en -installaties, biedt Hosokawa Micron een breed scala aan zowel batch- als continue droogtechnologieën. We selecteren, configureren en integreren alle componenten en processen zorgvuldig om de optimale functionaliteit, kwaliteit en efficiëntie van uw droogsysteem te garanderen.

Droogsystemen op maat

Hosokawa Micron biedt een breed scala aan droogtechnologieën. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de ideale partner om uw droogoperatie te transformeren tot een op maat gemaakt poederverwerkingssysteem, van begin- tot eindproduct.

Droogsysteem voor poeders en bulkgoed

Toevoer

Zorgen voor een constante toevoersnelheid naar de droger is een integraal onderdeel van een droogsysteem, vooral bij continu drogen. Hosokawa Micron biedt betrouwbare toevoersystemen om een optimale efficiëntie van het droogproces en een uitstekende consistentie van het eindproduct te garanderen.

Drogen

Hosokawa Micron biedt een breed scala aan innovatieve droogtechnologieën voor zowel batch- als continu-operatie, waaronder vacuümdrogen, vriesdrogen en flash-drogen van producten zoals poeders, pasteuze producten, slurries en vloeistoffen.

ProcesluchtverwarmerVerwarming / koeling

Wij leveren skids voor het verwarmen of koelen van de droogapparatuur en voor koeltoebehoren. Afhankelijk van de nutsvoorzieningen, zoals stoom, elektriciteit of gas, kan een procesluchtverwarmer worden gekozen.

Vacuum skidCondensor / Vacuüm skid

Eén manier om grote vacuümpompsystemen te vermijden of de uitstoot van oplosmiddelen te verminderen, is door een condensor te installeren in combinatie met een opvangbak. De condensor kan voor of achter de vacuümpomp worden geplaatst, afhankelijk van de te verdampen vloeistof. Platenwisselaars zijn een goede keuze vanwege hun warmteoverdrachtprestaties en volume, terwijl hairpin condensors mogelijk de voorkeur genieten als reiniging een kritische factor is.

Opvang eindproduct

De optimale oplossing voor het opvangen van het fijne poeder na het drogen hangt af van tal van producteigenschappen zoals fijnheid, dichtheid, temperatuur en explosiviteit/ontvlambaarheid, evenals procesparameters zoals de materiaal-/gasconcentratie. Bij Hosokawa Micron helpen we u om de juiste optie - zoals een filter of een cycloon - voor uw specifieke toepassing te selecteren. Al onze processystemen voldoen aan de laatste ATEX-richtlijnen om stofexplosies te voorkomen.

Besturing en procesautomatiseringBesturing en procesautomatisering

De droogsystemen van Hosokawa Micron bevatten optimaal geïntegreerde hardware- en softwarebesturingen om een constant hoge productkwaliteit onder wisselende omstandigheden te garanderen. We kunnen ergonomische en visuele HMI-PLC-panelen leveren, inclusief batch traceability, operator-identificatie, service op afstand, alerts en datarapporten op maat, om u volledig inzicht te geven in uw productieprocessen.

Energiebesparende droogsystemen

Drogen is verantwoordelijk voor meer dan 15% van het energieverbruik in moderne industriële processen. Dit maakt energierendement een belangrijke factor bij het ontwerpen van een droogsysteem voor poeders en bulkgoed.

Hosokawa Micron is expert in de ontwikkeling van geavanceerde droogsystemen en we steken veel van onze eigen energie in de ontwikkeling van droogsystemen die u energie zullen besparen!

Innovatief Testcentrum

Onze onderzoeks- en testfaciliteiten bevatten een ruime keuze aan droogapparatuur voor de meest uiteenlopende fabrieksconfiguraties. Onze bekwame en deskundige experts zijn beschikbaar om het best mogelijke droogsysteem voor uw proces te bepalen, dat aan al uw eisen voldoet.

Deze state-of-the-art testfaciliteiten kunnen ook worden gebruikt voor loonproductie, pilot-productie en laboratoriumanalyse. Stel onze expertise gerust op de proef!

Ruim 100 jaar ervaring

Hosokawa Micron ontwikkelt al meer dan een eeuw innovatieve procesapparatuur en -systemen voor een breed spectrum aan producten en markten. Hierdoor kunnen we putten uit een ongeëvenaarde hoeveelheid kennis bij het ontwerpen van nieuwe droogsystemen.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze systeemoplossingen voor uw droogproces, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosokawa Micron een EcoVadis zilveren medaille ontvangen voor haar duurzaamheidsprestaties.

Lees meer