CONTINU-DROGERS

DMR

FLASH-DROGER

De Drymeister (DMR) continu flashdroger combineert drogen, de-agglomereren/malen en classificeren in één apparaat. Hij kan temperatuurgevoelige producten, zelfs bij hogere temperaturen, veilig drogen, binnen enkele seconden!

De DMR kan omgaan met vochtgehaltes variërend van enkele procenten tot meer dan 80%, in suspensies, slurries, pasteuze producten, filterkoeken en natte poeders. Hij heeft 50% minder ruimte nodig en verbruikt ongeveer 30 tot 40% minder energie per kilogram verdampt water dan conventionele droogapparatuur.

Werkingsprincipe

Werkingsprincipe DMR Werkingsprincipe DMR

Het natte materiaal wordt in het maal- en drooggedeelte van de droger gebracht. De maalrotor dispergeert het natte materiaal tot zeer fijne deeltjes en in de maalkamer worden deze fijne deeltjes gefluïdiseerd door middel van hete lucht of inert gas (tot 650°C). Het systeem wordt onder een onderdruk gehouden door de uitlaatventilator.

De gedispergeerde deeltjes worden in het onderste deel van de droger verkleind. Het oppervlak van het product stijgt daarbij enorm, zodat water (of andere oplosmiddelen) onmiddellijk verdampt.

De droge, fijne deeltjes worden vervolgens met de gasstroom naar de bovenste sectie van de droger getransporteerd, waar een separator de deeltjes op grootte classificeert en ze met de afvoerlucht worden meegevoerd naar een poeder-luchtscheidingssysteem, zoals een cycloon.

De DMR flashdroger creëert een wervelbed van product in de droogkamer om de hechting van nat materiaal aan de binnenwand van de droogkamer te beperken. Bovendien kunnen procesparameters zoals classifiersnelheid en uitlaattemperatuur worden aangepast om het vochtgehalte en de deeltjesgrootte van het eindproduct te beheersen.

 • Kenmerken
  • Ultrafijn eindproduct
   Dankzij de speciaal ontworpen dispergeerrotor zijn onze flashdrogers in staat om in één stap ultrafijne poeders te vormen, uit suspensies, slurries, pasteuze producten en deeg, filterkoek of natte poeders.
  • Hoge verdampingscapaciteit
   Dankzij een combinatie van een hoge ΔT en een goede dispersie van het natte product in de lucht, kunnen onze flash drogrs grote hoeveelheiden vloeistof verdampen.
  • Compact ontwerp
   Vergeleken met andere directe droogtechnologiën neemt de flashdroger tot wel 50% minder ruimte in beslag.
  • Multifunctioneel
   Filterkoek of slurry in één en dezelfde machine; de Drymeister maakt onbeperkt mechanisch drogen mogelijk, voorafgaand aan de laatste droogstap.
  • Toegankelijk
   Onze flashdrogers bieden de beste toegankelijkheid voor reiniging, inspectie of onderhoud binnenin de droger, ongeacht grootte (model).
  • Diverse systemen beschikbaar
   Open, gesloten and recirculatie-systemen.
 • Toepassingen

  De DMR flashdroger is geschikt voor het drogen van uiteenlopende producten, waaronder:

  • Suspensies
  • Slurries
  • Pasteuze producten
  • Filtercakes
  • Natte poeders
 • Modellen

  DMR flashdrogers zijn verkrijgbaar in diverse modellen. Een aantal modellen met hun typische kenmerken is hieronder weergegeven. Let op, deze waarden zijn indicatief. Gedetailleerde informatie over alle modellen is op aanvraag beschikbaar.

  Model[-] DMR-
  1H
   DMR-
  2H
   DMR-
  3H
   DMR-
  4H
   DMR-
  5H
   DMR-
  6H
   DMR-
  7H
  Max. vermogen maalmotor [kW] 11 22 45 90 200 280 355
  Max. vermogen separatormotor [kW] 1,5 2,2 5,5 7,5 15 22 37
  Max. vol. uitlaatgas (80°C) [m³/min] 25 50 100 200 400 600 800
  Water verdamping - ΔT 150°C [kg/h] 79 158 316 632 1264 1896 2528
  Water verdamping - ΔT 200°C [kg/h] 103 206 412 824 1648 2472 3296
  Water verdamping - ΔT 300°C [kg/h] 148 296 592 1184 2368 3552 4736
  Water verdamping - ΔT 400°C [kg/h] 189 378 756 1512 3024 4536 6048
  Water verdamping - ΔT 500°C [kg/h] 226 452 904 1808 3616 5424 7232
 • Systemen

  Als wereldwijde ontwikkelaar, fabrikant en 'one-stop shop'-leverancier van poederverwerkingssystemen en -installaties, biedt Hosokawa Micron een breed scala aan zowel batch- als continue droogtechnologieën. We selecteren, configureren en integreren alle componenten en processen zorgvuldig om de optimale functionaliteit, kwaliteit en efficiëntie van uw droogsysteem te garanderen.

  Hosokawa Micron biedt een breed scala aan droogtechnologieën. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de ideale partner om uw droogoperatie te transformeren tot een op maat gemaakt poederverwerkingssysteem, van begin- tot eindproduct.

  Drying system for powders & bulk solids

VIDEO

Energiebesparende droogsystemen

Hosokawa Micron is expert in de ontwikkeling van geavanceerde poederverwerkingssystemen en we steken veel van onze eigen energie in het ontwikkelen van droogsystemen die u energie besparen!

De DMR bijvoorbeeld, verbruikt ongeveer 30 tot 40% minder energie per kilogram verdampt water dan conventionele droogapparatuur.

TESTEN & PROCESONTWIKKELING

Proeffabriek in Doetinchem Proeffabriek in Doetinchem

Nog niet overtuigd? Hosokawa beschikt over diverse test- en R&D-faciliteiten in Nederland (mengen, drogen, agglomereren), Duitsland (malen, ziften, compacteren) en het Verenigd Koninkrijk (containment). Hier bieden wij unieke mogelijkheden om te testen wat het meest effectieve en efficiënte proces, apparaat en systeem is voor uw product.

We kunnen testen uitvoeren op van lab- tot productieschaal. Ongeacht of u één enkele machine wilt testen of een volledig poederprocessysteem, onze deskundige en ervaren teams staan voor u klaar om u te helpen uw doelstellingen te bereiken, tot u helemaal tevreden bent met het resultaat.

Daarnaast hebben we huurapparatuur beschikbaar voor batch-drogen.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van vaste stoffen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer