BATCH-DROGERS

NAUTA®

CONISCHE SCHROEFDROGER

Onze Nauta conische vacuümdroger was één van de eerste schroef-vacuümdrogers en is ontworpen om de schijf-vacuümdroger te vervangen. Tegenwoordig bieden we een heel scala aan vacuüm drogers voor het verwerken van een groot aantal producten; van chemicaliën en metalen tot voedingsmiddelen en farmaceutische producten. Steriele, aseptische en CIP / SIP-uitvoeringen zijn mogelijk.

Onze vacuümdrogers kunnen allerlei materialen verwerken, zoals natte poeders, filterkoek, pasteuze producten en slurries, met name producten die zwaar, kleverig of warmtegevoelig zijn, die oplosmiddelen bevatten, giftig of zelfs explosief zijn.

Werkingsprincipe

Werkingsprincipe Nauta vacuumdroger Werkingsprincipe Nauta vacuumdroger

De thermische energie die nodig is voor het drogen wordt in het product gebracht door een verwarmde mantel die kan worden verwarmd door verschillende media, waaronder stoom, hete olie en water. De mantel zorgt voor een snelle verdeling van de warmte in het product, gecombineerd met efficiënte menging.

Door het vacuüm in de droger kan damp bij lage temperaturen worden verwijderd, waardoor de Nauta conische schroefvacuümdroger ideaal is voor het drogen van warmtegevoelige producten. De dampen worden verwijderd via een stoffilter dat op de ketel is aangebracht. Dit voorkomt dat het stof in het vacuümsysteem binnendringt.

De conische schroefvacuümdroger is uitgerust met een condensor met een opvangbak voor het terugwinnen van oplosmiddelen. Deze condensor kan vóór de vacuümpomp of erna worden geïnstalleerd, afhankelijk van de eigenschappen van de oplosmiddelen.

Het vochtgehalte van het product kan geregeld worden door het gewicht van het condensaat te bewaken of door de Hosokawa monsternemer te gebruiken voor het nemen van monsters uit het product in de droger.

Met onze technische expertise, praktijkervaring en proces know-how zijn wij in staat het meest geschikte vacuümdroogsysteem te ontwerpen en bouwen dat volledig aan uw proces- en producteisen voldoet.

 • Kenmerken
  • Veelzijdig en multifunctioneel
  • Efficiënt drogen van losse poeders tot zware pasteuze producten en viskeuze vloeistoffen
  • Batchvolumes van 5 tot 22.000 liter
  • Geen segregatie en geen productdegradatie
  • Voldoet volledige aan internationale normen (FDA, cGMP, EHEDG)
  • Geautomatiseerde reinigingsoplossingen met ons gepatenteerde CIP-filter en CIP-skids
  • Steriele verwerking (SIP)
  • Verwisselbare mengschroef voor drogers van meer dan 20.000 liter
 • Toepassingen

  De Nauta conische schroefdroger is ontworpen voor het vacuümdrogen van vaste stoffen, maar kan daarnaast worden gebruikt voor een groot aantal andere processen die thermische verwerking of vacuümbehandeling van vaste stoffen vereisen, waaronder:

  • Mengen / Drogen onder vacuüm
  • Alkalisatie, vast-gasreacties
  • Koelen van vaste stoffen en vloeistoffen
  • Kristalliseren
  • Ontluchten van pasteuze producten en vloeistoffen
  • Steriliseren van producten
  • Natte agglomeratie en granulatie van vaste stoffen

  Deze combinatie van meerdere processen in één ketel biedt enorme besparingen op investeringskosten, arbeid en ruimte.

 • Modellen

  Nauta conische schroefdrogers zijn verkrijgbaar in vele grootten en zijn op maat gemaakt voor uw toepassing. Een aantal grootten met hun typische kenmerken is hieronder weergegeven. Let op, deze waarden zijn indicatief. Gedetailleerde informatie over alle modellen is op aanvraag beschikbaar.

  Model (watervulling)[l]5805001000500012.00022.000
  Hoogte [mm] 1420 2660 3920 4460 6840 8450 9950
  Breedte [mm] 600 900 1470 1720 2710 3730 4290
  Netto volume (poedervulling) [l] 4,3 68 430 840 4500 12.000 22.000
  Manteloppervlak [m²] 0,13 0,69 2,84 4,58 13 25 33
  Max. verdamping water * [kg/h] 1 5 25 35 100 190 250
  Max. verdamping ethanol * [kg/h] 3 12,5 60 85 250 400 600


  * Temperatuur manteloppervlak: 50°C

  Lab- en pilot vacuümdrogers

  Onze laboratorium- en pilot vacuümdrogers zijn kleine vacuümdroogsystemen die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in laboratoria. Het zijn veelzijdige systemen voor uiteenlopende toepassingen.

  De complete systemen, inclusief alle noodzakelijke hulpmaterialen, zijn gebouwd op roestvrijstalen skids met wielen. Ze zijn zeer geschikt voor procesontwikkeling, experimentele doeleinden en voor het onderzoeken en bepalen van optimale procesparameters. De laboratoriumdrogers zijn verkrijgbaar van 5 liter tot 20 liter en de pilotdrogers van 40 tot 120 liter.

  Standaard industriële drogers

  Onze industriële drogers zijn verkrijgbaar in maten tot 22 m³. Ze zijn ontworpen en gebouwd volgens industriestandaarden zoals Stoomwezen, PED, TÜV, Lloyd's, ASME, Afnor, ISPLE etc. en zijn verkrijgbaar in alle kwaliteiten roestvrij staal, Monel, nikkel, titanium, Hastelloy, enz.

  Systemen op maat

  Hosokawa Micron heeft 90 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van vacuümdrogers en turn-key vacuümdroogsystemen. Deze ervaring in het ontwerpen van complete installaties met procesgaranties en validatie maakt ons een waardevolle partner voor de realisatie van complete poederverwerkingsoplossingen. Ons deskundige ontwerp- en engineeringsteam zou graag met u samenwerken aan een op maat gemaakt ontwerp voor elk van onze drogers of droogsystemen.

 • Systemen

  Als wereldwijde ontwikkelaar, fabrikant en 'one-stop shop'-leverancier van poederverwerkingssystemen en -installaties, biedt Hosokawa Micron een breed scala aan zowel batch- als continue droogtechnologieën. We selecteren, configureren en integreren alle componenten en processen zorgvuldig om de optimale functionaliteit, kwaliteit en efficiëntie van uw droogsysteem te garanderen.

  Hosokawa Micron biedt een breed scala aan droogtechnologieën. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij de ideale partner om uw droogoperatie te transformeren tot een op maat gemaakt poederverwerkingssysteem, van begin- tot eindproduct.

  Drying system for powders & bulk solids

Video

Deze video gaat dieper in op Nauta Mengers & Drogers, hun werkingsprincipe, de geschiedenis en ontwikkeling van Nauta-technologie, voordelen, kenmerken en functies, evenals algemene meng- en droogtoepassingen.

Energiebesparende schroefdrogers

Drogen is verantwoordelijk voor meer dan 15% van het energieverbruik in moderne industriële processen. Dit maakt energierendement een belangrijke factor bij het ontwerpen van een conische schroefdroger.

Hosokawa Micron is expert in de ontwikkeling van geavanceerde conische drogers en we steken veel van onze eigen energie in de ontwikkeling van schroefdrogers die u energie zullen besparen!

PROBEER VOORDAT U KOOPT

Proeffabriek en Ontwikkelcentrum in Doetinchem Proeffabriek en Ontwikkelcentrum in Doetinchem

Onze proeffabriek en ontwikkelcentrum in Nederland biedt unieke mogelijkheden om uw product te testen om het meest efficiënte proces, systeem of installatie te bepalen voorafgaand aan het definitieve ontwerp. We kunnen testen op zowel laboratoriumniveau als op productieschaal.

Of u nu een enkele machine of een compleet poederverwerkingssysteem wilt testen, dezelfde bekwame en ervaren medewerkers staan voor u klaar om ervoor te zorgen dat aan uw eisen wordt voldaan en dat u helemaal tevreden bent met de resultaten. Ons principe is het leveren van hoogwaardige en toch betaalbare oplossingen die voldoen aan de eisen en uitdagingen van onze klanten, ook op de lange termijn.

We hebben ook huurapparatuur beschikbaar voor batch-drogen.

HOE KUNNEN WE U HELPEN?

Voor meer informatie over onze procesapparatuur en -systemen voor de verwerking van vaste stoffen, neem contact met ons op:

phone-icon
contact-icon

DUURZAME PROCESSYSTEMEN

Hosokawa Micron B.V. is gecertificeerd volgens ISO 14001. Onze certificering omvat alle milieuthema's van ISO 14001: lucht, bodem, energie, afval, water, geluid en gevaarlijke stoffen. Daarnaast heeft Hosawa Micron een EcoVadis Silver Medal ontvangen voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. EcoVadis stelde vast dat het bedrijf tot de top 15% behoorde van door hen beoordeelde bedrijven in de speciaalmachine-industrie.

Lees meer